SaS: Robert Fico považuje prokuratúru a políciu za svoje slúžky

13.12.2019 17:41 | Tlačové správy |

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) považuje vyjadrenia Roberta Fica, ktorý úkoluje prokuratúru a políciu, za nehoráznosť.

„Robert Fico sa v relácii Ide o pravdu vyjadril ako všemocný pán orgánov v trestnom konaní. Vymýšľal si bludy o tom, ako prokuratúra pracuje a ako by mala pracovať – teda pre neho a jeho organizovanú skupinu. Nehorázne však klame, keď hovorí, že ak niektorý jednotlivý prokurátor nekoná na ochranu jeho organizovanej skupiny a jeho osobne, treba ho považovať za zaujatého voči nemu,“ uviedol poslanec NR SR za SaS a tímlíder strany pre spravodlivosť Alojz Baránik.

Predseda Smeru sa podľa liberálov snaží prostredníctvom politického tlaku ovplyvniť výsledok jeho trestného stíhania za schvaľovanie extrémizmu, a to aj tým, že spochybňuje možnosť, že prokuratúra dokáže konať ako nezávislý orgán. „Kde však bol Robert Fico, keď sa zistilo, že mafián Marian Kočner má priamo alebo prostredníctvom svojej volavky omotaných dvoch zo štyroch najdôležitejších ľudí na Generálnej prokuratúre SR? Hovoril vtedy o tom, že existuje neprimerané ovplyvňovanie fungovania prokuratúry? To mu nevadilo?“ pýta sa Alojz Baránik.

Strana SaS je pripravená urobiť jednoznačný koniec s ovládnutím politiky, prokuratúry, polície a súdov organizovaným zločinom.

4 typy dátožrútov a 4 tipy na dokonalý smartfón pre každého z nich

V obchodoch je toľko špičkových smartfónov, ktoré dnes dokážu viac, než akýkoľvek starší notebook! Nie každý však musí vo vrecku nosiť mobil za vyše 1 000 eur. Niekto používa mobil len zriedka, iní sa od neho neodlepí po celý deň.

Celebrity ohlásili pauzu od Instagramu na protest proti Facebooku

Niektoré americké a britské celebrity sa na celý deň odmlčali na platformách prevádzkovaných spoločnosťou Facebook, aby tak upozornili na problémy sociálnych sietí s nenávistnými prejavmi a dezinformáciami.

Poslankyňa Tabak sa síce za kontroverznú fotku ospravedlnila, no šíri ju ďalej (FOTO)

Aj poslankyňa Romana Tabak sa rozhodla pripomenúť deň obetí holokaustu, no dosť nešťastným spôsobom.

ČT se nemusí ospravedlniť Agrofertu za reportáže

Česká televize (ČT) se nemusí omlouvat koncernu Agrofert za to, že ho ve dvou reportážích spojila s odvoláním ředitele příbramského finančního úřadu. Pražský městský soud dnes zamítl žalobu, ve které společnost tvrdila, že reportáže poškodily její pověst.

Úrad verejného zdravotníctva má nového šéfa komunikácie

Úrad verejného zdravotníctva má nového riaditeľa sekcie komunikácie a medzinárodných vzťahov.

Čínska firma zhromažďovala dáta o prominentoch zo západu, dokonca aj o ich deťoch

Čínska firma Zhenhua Data Technology, ktorá sa na svojom už vypnutom webe označovala za pioniera vo využívaní dát pre hybridné vojnu, vplyvných ľudoch zo západu, ktorý z čínskej firmy unikol.

Zomrel herec Martin Horňák (VIDEO)

V piatok 11. septembra zomrel vo veku 68 rokov herec Martin Horňák.

Otvorený list hygienikom týkajúci sa nových pandemických opatrení

Poslanci a právnici posielajú hygienikom otvorený list k opatreniam, týkajúcim sa kultúrnych, športových a ďalších podujatí.

Zlatého leva si z Benátok odváža film Nomadland (VIDEO)

Zlatého leva na 77. filmovom festivale v Benátkach dnes získal film Nomadland (Krajina nomádov) americkej režisérky čínskeho pôvodu Chloé Zhao.

Kde je ten, čo mi zavraždil brata?!

Dlhá cesta nadol je nezvyčajný román napísaný vo veršoch. A hoci to môže mnohých odradiť, počkajte chvíľu.