SaS: Musíme zastaviť dépeháčkarskú mafiu na Slovensku

07.01.2020 12:46 | Tlačové správy |

Prípad košického Bašternáka Gabriela Kleina, ktorý je okrem podozrenia z daňového podvodu za 540 tisíc eur najnovšie obžalovaný aj v kauze zmeniek za 17 miliónov eur, je iba ďalším dôkazom toho, ako sa v tejto krajine darilo „dépeháčkarskej mafii“ a na ňu prepojeným vysokým funkcionárom daňového úradu. Vo svojej reakcii to uviedla politická strana Sloboda a Solidarita (SaS).

„Narýchlo podaná obžaloba pár týždňov pred voľbami prichádza neskoro. Na očistu spoločnosti treba oveľa viac. Všetko je len dôsledkom bezbrehej ľahostajnosti Finančnej správy SR, ktorá dopustila, aby sa tu každoročne udiali podvody na DPH za vyše miliardy eur. Ako jedna z priorít bude pre stranu SaS boj proti daňovým podvodom. Pomôcť tomu môže aj silný mandát a zodpovednosť prezidenta finančnej správy a lepšie motivovaní referenti odmeňovaní na základe zachránených daní,“ uviedol poslanec NR SR za SaS a podpredseda finančného výboru Marián Viskupič.

Cieľom SaS tak bude po voľbách implementovať model prenesenej daňovej povinnosti. „Ten je založený na princípe, že pri poskytnutí služieb alebo tovarov DPH nepriznáva predajca, ale odberateľ. Predajca vystaví daňový doklad, kde proti bežnému daňovému dokladu neuvedie výšku DPH, ale namiesto toho uvedie, že výšku dane je povinný doplniť a priznať odberateľ. Cieľom opatrenia je zamedziť podvodom a špekuláciám v súvislosti s platbou DPH, predovšetkým pri takzvaných karuselových podvodoch,“ ozrejmil expert SaS na Odvodový bonus a dôchodkový systém Peter Cmorej.

Keď mafia čulo spolupracuje so štátnymi orgánmi...

„Nejaký prokurátor sa s nejakým fízlom a s nejakým sudcom dohodnú, že jej byt proste počká. Teba noviny už raz osrali, a veľmi rýchlo. S tebou nebude žiadna extra námaha, stačí z teba urobiť kokota. A to si na dobrej ceste.“

Angelina Jolie pripravuje v BBC reláciu aj o manipuláciách (VIDEO)

Britská vysielacia spoločnosť BBC pripravuje v spolupráci s americkou herečkou Angelinou Jolie reláciu, ktorý má pomôcť dospievajúcim deťom s orientáciou vo svetovom dianí a s rozlišovaním dôveryhodných informácií od manipulácií.

Ceny Trilobit sú rozdané, ocenenia získali aj tvorcovia zo Slovenska

Český filmový a televizní svaz FITES udělil Hlavní cenu Trilobit 2020 hercům Jiřímu Schmitzerovi a Ladislavu Mrkvičkovi za jejich role ve filmu Staříci.

Markíza bude mať špeciálne Na telo so Zuzanou Čaputovou (VIDEO)

Televízia Markíza v nedeľu o 13:00 odvysiela v relácii Na telo rozhovor s prezidentkou Zuzanu Čaputovou.

Registrácia na Digital PIE 2020 je spustená, známe je už aj zloženie poroty

Asociácia digitálnych marketingových agentúr (ADMA) a organizátor RULEZZ konferencií – TheMarketers.biz tento týždeň spustili 4. ročník súťaže v digitálnom marketingu na Slovensku - Digital PIE 2020. Aj v tomto roku je partnerom združenie pre internetovú reklamu IAB Slovakia, ktoré odovzdá špeciálne ocenenie DIGITAL MEDIA SOLUTION.

Časopis Vatikánu: Za poklesom počtu mníšok je aj zneužívanie

Vatikánsky dámsky časopis pripísal dramatický pokles počtu rádových sestier na svete veľmi náročným pracovným podmienkam, sexuálnemu zneužívaniu a zneužívaniu moci zo strany ich nadriadených a duchovných.

Súťaž PROKOP pozná víťazov (FOTO)

Vo štvrtok večer počas slávnostného večera v Bratislave boli vyhlásení víťazi súťaže o najlepší PR projekt za minulý rok PROKOP 2019.

RTVS má novú diskusnú reláciu (VIDEO)

RTVS prinesie novú diskusnú reláciu s názvom Do kríža, ktorú bude vysielať na Dvojke každú stredu o 22:25.

Zomrela hviezda zoskupenia Monty Python, herec Terry Jones (VIDEO)

Vo veku 77 rokoch zomrel britský herec Terry Jones, známy najmä z komediálnej skupiny Monty Python.

Daňa a Vaskyho prepustili z väzenia, youtuberskú kariéru majú zakázanú

Kontroverzná dvojica Martin Daňo a Rudolf Vasky po 41 dňoch sa môžu nadýchnuť na slobode. Krajský súd v Bratislave dnes dvojicu prepustil z väzby.