SaS: Veríme, že páchatelia a organizátori beštiálneho činu budú primerane potrestaní

13.01.2020 22:48 | Tlačové správy |

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) veľmi citlivo vníma dianie okolo súdneho procesu s Marianom Kočnerom a jeho bandou, ktorá je podľa obžaloby zodpovedná za smrť novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírovej.

„Naša krajina dnes stojí na križovatke, či sa vyberie cestou spravodlivosti alebo prehlbovania nedôvery voči justícii a demokratickým inštitúciám. Veríme, že proces bude spravodlivý a dá Slovensku nádej na nový začiatok budovania slušnej spoločnosti. Pritom treba myslieť na to, že Marian Kočner je len symbolom zla a mafiánskych praktík a života vládnych špičiek na Slovensku,“ uviedol predseda SaS Richard Sulík.

Súdny proces s obžalovanými z vraždy novinára sa môže podľa liberálov stať symbolickým predelom, po ktorom začne Slovensko znovu fungovať ako demokratická krajina. „Boj o očistu justície je nevyhnutný. Musíme zabezpečiť, že už nikto viac nebude môcť počítať so svojou beztrestnosťou. Slovensko si musí uvedomiť, že vražda Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej by sa nikdy nemohla stať, keby ľudia ako Kočner nemali istotu, že v prípade potreby majú na svojej strane ľudí ako Glváč, Kováčik, Jankovská, a iných prokurátorov a sudcov. Až keď budeme mať istotu, že takéto ľudské hyeny nie sú v postavení moci, budeme vedieť, že naše deti nebudú vraždené len za to, že povedali pravdu,“ povedal poslanec NR SR za SaS a tímlíder strany pre spravodlivosť Alojz Baránik.

365.bank si odnáša Zlatý klinec za svoje „Reklamy z obývačky“ (VIDEO)

Jarná kampaň 365 banky, v ktorej využila nový marketingový prístup, tzv. „crowdvertising“, a vyzvala ľudí, aby jej natočili spoty z pohodlia svojej obývačky, zabodovala.

Spolužitie majority s rómskou menšinou bude v Rádiu Slovensko pravidelnou témou relácie Kontakty

Rádio Slovensko sa od pondelka 21. septembra v publicistickej relácii Kontakty bude v dvojtýždňovej periodicite venovať otázkam života rómskej národnostnej menšiny.

Trump v USA zablokuje TikTok a WeChat

Administratíva prezidenta Donalda Trumpa od nedele v Spojených štátoch zablokuje možnosť sťahovať aplikácie TikTok a WeChat, ktoré sú v čínskom vlastníctve.

Navaľnyj na Instagrame popisuje svoj stav a ako sa našla fľaša, v ktorej mohla byť jeho otrava (FOTO)

Zdravotný stav ruského opozičného politika Alexeja Navaľného sa ďalej zlepšuje, aj keď pomaly. Kritik ruského prezidenta Vladimira Putina o tom dnes sám informoval na sociálnej sieti Instagram, kde tiež zverejnil svoju fotografiu z prechádzky po schodisku.

4 typy dátožrútov a 4 tipy na dokonalý smartfón pre každého z nich

V obchodoch je toľko špičkových smartfónov, ktoré dnes dokážu viac, než akýkoľvek starší notebook! Nie každý však musí vo vrecku nosiť mobil za vyše 1 000 eur. Niekto používa mobil len zriedka, iní sa od neho neodlepí po celý deň.

Celebrity ohlásili pauzu od Instagramu na protest proti Facebooku

Niektoré americké a britské celebrity sa na celý deň odmlčali na platformách prevádzkovaných spoločnosťou Facebook, aby tak upozornili na problémy sociálnych sietí s nenávistnými prejavmi a dezinformáciami.

Poslankyňa Tabak sa síce za kontroverznú fotku ospravedlnila, no šíri ju ďalej (FOTO)

Aj poslankyňa Romana Tabak sa rozhodla pripomenúť deň obetí holokaustu, no dosť nešťastným spôsobom.

ČT se nemusí ospravedlniť Agrofertu za reportáže

Česká televize (ČT) se nemusí omlouvat koncernu Agrofert za to, že ho ve dvou reportážích spojila s odvoláním ředitele příbramského finančního úřadu. Pražský městský soud dnes zamítl žalobu, ve které společnost tvrdila, že reportáže poškodily její pověst.

Úrad verejného zdravotníctva má nového šéfa komunikácie

Úrad verejného zdravotníctva má nového riaditeľa sekcie komunikácie a medzinárodných vzťahov.

Čínska firma zhromažďovala dáta o prominentoch zo západu, dokonca aj o ich deťoch

Čínska firma Zhenhua Data Technology, ktorá sa na svojom už vypnutom webe označovala za pioniera vo využívaní dát pre hybridné vojnu, vplyvných ľudoch zo západu, ktorý z čínskej firmy unikol.