SaS: Veríme, že páchatelia a organizátori beštiálneho činu budú primerane potrestaní

13.01.2020 22:48 | Tlačové správy |

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) veľmi citlivo vníma dianie okolo súdneho procesu s Marianom Kočnerom a jeho bandou, ktorá je podľa obžaloby zodpovedná za smrť novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírovej.

„Naša krajina dnes stojí na križovatke, či sa vyberie cestou spravodlivosti alebo prehlbovania nedôvery voči justícii a demokratickým inštitúciám. Veríme, že proces bude spravodlivý a dá Slovensku nádej na nový začiatok budovania slušnej spoločnosti. Pritom treba myslieť na to, že Marian Kočner je len symbolom zla a mafiánskych praktík a života vládnych špičiek na Slovensku,“ uviedol predseda SaS Richard Sulík.

Súdny proces s obžalovanými z vraždy novinára sa môže podľa liberálov stať symbolickým predelom, po ktorom začne Slovensko znovu fungovať ako demokratická krajina. „Boj o očistu justície je nevyhnutný. Musíme zabezpečiť, že už nikto viac nebude môcť počítať so svojou beztrestnosťou. Slovensko si musí uvedomiť, že vražda Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej by sa nikdy nemohla stať, keby ľudia ako Kočner nemali istotu, že v prípade potreby majú na svojej strane ľudí ako Glváč, Kováčik, Jankovská, a iných prokurátorov a sudcov. Až keď budeme mať istotu, že takéto ľudské hyeny nie sú v postavení moci, budeme vedieť, že naše deti nebudú vraždené len za to, že povedali pravdu,“ povedal poslanec NR SR za SaS a tímlíder strany pre spravodlivosť Alojz Baránik.

Mobilná aplikácia dokáže rozpoznávať huby a mapovať ich

Študent Fakulty aplikovaných vied Západočeskej univerzity (ZČU) Lukáš Picek sa podieľal na vývoji mobilnej aplikácie Svampeatlas, ktorá vie rozpoznávať huby, mapovať ich a zdieľať súradnice s ostatnými užívateľmi. Aplikácia je výstupom rovnomenného projektu s dánskymi kolegami z kodanskej univerzity, dokáže rozpoznať 1400 druhov húb.

Študenti lekárskych fakúlt posielajú Ficovi otvorený list (VIDEO)

Študenti lekárskych fakúlt zverejnili vyhlásenie, v ktorom reagujú na prejav predsedu Smeru Roberta Fica na dnešnej programovej konferencii strany.

Negatívnych článkov o Meghan je viac než pozitívnych (VIDEO)

O manželke britského princa Harryho Meghan vychádzalo dvakrát viac negatívnych článkov než pozitívnych.

Producentka Bonda vylúčila špekulácie, že agentom 007 bude žena (VIDEO)

Budúcim Jamesom Bondom bude opäť muž, a nie žena. Potvrdila to v rozhovore s magazínom Variety filmová producentka Barbara Broccoliová, ktorá stojí aj za najnovšou bondovkou, v ktorej hlavnú úlohu stvárnil opäť Daniel Craig.

Na twitteri bolo možné zacieliť reklamy na nenávistné skupiny

Sociálna sieť Twitter umožňovala cieliť reklamy na používateľov aj podľa kľúčových slov ako "neonacista", "zástancovia belošskej nadradenosti" či "islamofob". Ukázal to nedávny experiment spravodajskej spoločnosti BBC, ktorej sa podarilo opakovane spustiť platené oznámenia s problematicky definovanou cieľovou skupinou. Platforma sa po upozornení redakcie ospravedlnila a uviedla, že problém odstránila.

Šéf maltskej polície rezignoval kvôli kauze zavraždenej novinárky

Veliteľ maltskej polícii Lawrence Cutajar v piatok podal demisiu v súvislosti s prípadom zavraždenia novinárky Daphne Caruanaovej Galiziovej v roku 2017.

Admin stránky Harabina sa chválil spoluprácou s veľkými firmami, ktoré o ňom ani netušia

Chyba Facebooku odhalila nielen adminov mnohých stránok, ale aj pochybné praktiky jednej agentúry.

Salvador Dalí. Kniha o tajomstvách jeho života

Tajný život Salvadora Dalího vyšla v roku 1942 vo francúzštine, potom ju preložili do angličtiny. Dalí knihu napísal tak ako maľoval – veľmi podrobne, metodicky vrstvil slová jedno na druhé, tretie vedľa štvrtého. Je to kniha plná fantázie, humoru, narcistických i sadistických priznaní.

Chcete si v roku 2020 viac nasporiť? Pozrite si niekoľko užitočných tipov

Stalo sa už akousi „tradíciou“, že si s vykročením do nového roka dávame novoročné predsavzatia. Niektorí len preto, aby reč nestála. Iní s dobrým úmyslom, ale bez následných činov. Sú aj takí, ktorí neostanú len pri prázdnych slovách, no a oproti týmto všetkým sú tí, ktorí si predsavzatia vôbec nedajú. Možno preventívne, aby sa do nich niekto nemohol „obuť“, že ich nesplnili.

Shortlist súťaže PROKOP 2019 je známy

Do jubilejného 10. ročníka súťaže najlepších PR projektov na Slovensku PROKOP 2019 agentúry a zadávatelia registrovali historicky najvyšší počet prác - 128 projektov. Vo štvrtok zasadala porota a vybrala projekty, ktoré postúpili na shortlist v 12 kategóriách.