SaS: Veríme, že páchatelia a organizátori beštiálneho činu budú primerane potrestaní

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) veľmi citlivo vníma dianie okolo súdneho procesu s Marianom Kočnerom a jeho bandou, ktorá je podľa obžaloby zodpovedná za smrť novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírovej.

„Naša krajina dnes stojí na križovatke, či sa vyberie cestou spravodlivosti alebo prehlbovania nedôvery voči justícii a demokratickým inštitúciám. Veríme, že proces bude spravodlivý a dá Slovensku nádej na nový začiatok budovania slušnej spoločnosti. Pritom treba myslieť na to, že Marian Kočner je len symbolom zla a mafiánskych praktík a života vládnych špičiek na Slovensku,“ uviedol predseda SaS Richard Sulík.

Súdny proces s obžalovanými z vraždy novinára sa môže podľa liberálov stať symbolickým predelom, po ktorom začne Slovensko znovu fungovať ako demokratická krajina. „Boj o očistu justície je nevyhnutný. Musíme zabezpečiť, že už nikto viac nebude môcť počítať so svojou beztrestnosťou. Slovensko si musí uvedomiť, že vražda Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej by sa nikdy nemohla stať, keby ľudia ako Kočner nemali istotu, že v prípade potreby majú na svojej strane ľudí ako Glváč, Kováčik, Jankovská, a iných prokurátorov a sudcov. Až keď budeme mať istotu, že takéto ľudské hyeny nie sú v postavení moci, budeme vedieť, že naše deti nebudú vraždené len za to, že povedali pravdu,“ povedal poslanec NR SR za SaS a tímlíder strany pre spravodlivosť Alojz Baránik.