Nová éra SuperStar sa skončila víťazstvom Sabiny Křovákovej

03.06.2013 12:28 | Tlačové správy | Markíza

Grand finále speváckej súťaže sa v nedeľu stalo najsledovanejším nespravodajským programom dňa. Cez víkend sa darilo aj Televíznym novinám a v piatok Búrlivému vínu.

Veľkým grand finále sa v nedeľu 2. júna 2013 skončila nová éra speváckej súťaže SuperStar. Diváci televízií Markíza a Nova si za svoju SuperStar zvolili 20-ročnú rodáčku z Děčína Sabinu Křovákovú, ktorá v nedeľnom priamom prenose porazila slovenského súťažiaceho Štefana Pčelára. Víťazka získala nielen 100-tisíc eur, ale tiež vydanie vlastného albumu.
Vyvrcholenie SuperStar sa stalo v oboch hlavných cieľových skupinách najsledovanejším nespravodajským programom dňa. V strategickej cieľovej skupine 12-54 dosiahlo rating 11,7 % a trhový podiel 34,2 %. K obrazovkám pritiahlo 637-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov.
Na meno novej SuperStar boli zvedavé najmä mladé diváčky 12-24, ktoré Markíze zabezpečili trhový podiel až 50,0 %.
Najúspešnejšou hlavnou spravodajskou reláciou boli v univerzálnej cieľovej skupine 12+ Televízne noviny, pozrelo si ich 711-tisíc divákov. V cieľovej skupine 12-54 zaznamenali rating 11,1 % a trhový podiel 37,0 %. Televízne noviny zabodovali v cieľovej skupine vysokoškolsky vzdelaných divákov 12-54 s trhovým podielom 49,2 %.
V sobotu 1. júna 2013 sa Televízne noviny stali celkovo najsledovanejším programom dňa s ratingom 8,3 % a trhovým podielom 33,7 % v rámci cieľovej skupiny 12-54. Uspeli najmä v mestách s 50 až 100 tisíc obyvateľmi 12-54 (share 44,3 %) a v Trnavskom kraji 12-54 (share 45,1 %).
Darilo sa tiež televízii Doma, romantický titul Katie Ffordeová: Liečiteľka koní (rating 2,4 % / share 7,5 % v 12-54) dosiahol najlepší výsledok sobotného filmu v tomto roku.
V piatok 31. mája 2013 patril status divácky najúspešnejšieho programu seriálu Búrlivé víno. V cieľovej skupine 12-54 dosiahol rating 11,7 % a trhový podiel 34,3 %. Vychutnalo si ho 770-tisíc divákov starších ako 12 rokov.
Vinárska sága je obzvlášť populárna v cieľovej skupine mladých žien 15-24, v rámci ktorej dosiahla trhový podiel až 53,8 %.
Komediálna stanica FOOOR zaznamenala najlepší celotýždňový prime-time výsledok od začiatku vysielania - 1,6 % v 12-54. K jej úspechu prispeli najmä obľúbené sitcomy Priatelia a Teória veľkého tresku, ako aj zábavná šou Partička.
PR oddelenie TV Markíza

Kultový seriál Priatelia ovplyvnil životy miliónov divákov (VIDEO)

1. Kultový seriál Priatelia ovplyvnil životy miliónov divákov (VIDEO)

Americký seriál Priatelia patril k najúspešnejším televíznym projektom vysielaným na prelome storočia.

Odborník: Podľa štúdií je na internete závislá polovica mladých

2. Odborník: Podľa štúdií je na internete závislá polovica mladých

Niektoré štúdie uvádzajú, že na internete je závislá až polovica tínedžerov. Na sociálnych sieťach sú závislí aj dospelí.

Medzi najväčšími favoritmi o televízne ceny Emmy patria seriály HBO a Netflix

3. Medzi najväčšími favoritmi o televízne ceny Emmy patria seriály HBO a Netflix

Medzi najväčších favoritov tohtoročných amerických televíznych cien Emmy patria kandidáti z produkcie televízneho velikána HBO - fantasy seriál Hra o tróny alebo miniséria Černobyľ o havárii jadrovej elektrárne v roku 1986.

O2 má nových maskotov - Ludda a Moyu (VIDEO)

4. O2 má nových maskotov - Ludda a Moyu (VIDEO)

Operátor O2 má novú kampaň, v ktorej predstavuje nových maskotov – robotov Ludda a Moyu.

Mark Zuckerberg sa v Bielom dome stretol s Donaldom Trumpom

5. Mark Zuckerberg sa v Bielom dome stretol s Donaldom Trumpom

Americký prezident Donald Trump sa vo štvrtok v Bielom dome stretol so šéfom spoločnosti Facebook Markom Zuckerbergom. Sám Trump to dnes oznámil na twitteri s tým, že stretnutie bolo "pekné". Firma Facebook schôdzku potvrdila, stretnutie vraj bolo "dobré a konštruktívne".

6. K piesni, ktorou pozývajú na Pochod za život, má výhrady Veronika Šikulová: Zneužili meno môjho otca aj jeho záhradu (VIDEO)

Spisovateľka Veronika Šikulová ostala zarazená, keď si pustila pieseň, ktorou organizátori Národného pochodu za život ( NPZŽ) pozývajú ľudí na sociálnych sieťach na nedeľný pochod.

Obchodný partner Křetínského vyhovel žiadosti novinárov Le Monde

7. Obchodný partner Křetínského vyhovel žiadosti novinárov Le Monde

Francouzský bankéř Matthieu Pigasse, který spolu s českým podnikatelem Danielem Křetínským drží podíl ve společnosti Le Monde Libre, dnes podepsal upravenou verzi dohody zaručující vliv zaměstnanců, novinářů a čtenářů listu Le Monde na budoucí vlastnickou strukturu.

Krimi o zákulisí polície a mafie

8. Krimi o zákulisí polície a mafie

Novinka Mafiánska poprava vás zavedie do fiktívnej pohraničnej dediny Híd, kde sa odohráva príbeh, ktorý vychádza z reálnych udalostí. Oveľa významnejšie veci s dosahom aj na vyšetrovanie vraždy sa však odohrávajú v hlavnom meste, kde biele goliere rozhodujú o tom, či do správnych kresiel zasadnú správni šéfovia, ktorí pôjdu vrahom po krku. Zatiaľ čo iní sa stretávajú s mafiánmi na pumpách a berú od nich hotovosť.

Economia zriadila radu, ktorá má dozerať na redakčnú nezávislosť

9. Economia zriadila radu, ktorá má dozerať na redakčnú nezávislosť

Vydavatelství Economia zřídilo Radu pro redakční nezávislost. Tento orgán má hájit svobodnou žurnalistiku a čtenářům a veřejnosti zaručovat, že redaktoři Economie svoji práci vykonávají bez jakéhokoliv nevhodného vlivu i zásahů vlastníka společnosti.

Po boku Druckera ide do politiky aj bývalá televízna moderátorka (VIDEO)

10. Po boku Druckera ide do politiky aj bývalá televízna moderátorka (VIDEO)

Exminister zdravotníctva a vnútra dnes oficiálne predstavil tím svojej novej strany Dobrá voľba.