O2 Analytics: Počet hovorov stúpol o 10%, dátová prevádzka o štvrtinu

23.03.2020 16:16 | Tlačové správy | O2

Mimoriadna situácia na Slovensku vzhľadom k šíreniu koronavírusu a opatrenia, ktoré k nej patria, majú značný dopad aj na slovenských operátorov, predovšetkým na vyťaženosť ich sietí.

„V poslednom týždni evidujeme značný nárast prevádzky, ktorá sa blíži najexponovanejším obdobiam v roku. Mimoriadna situácia na Slovensku sa premietla do nárastu volaní, ktorých počet stúpol až o 10%,“ hovorí Tereza Molnár, šéfka komunikácie O2 Slovakia.

Podľa O2 si ľudia volajú nielen častejšie, ale aj dlhšie, čo je pravdepodobne spôsobené nárastom pracovných hovorov pri práci z domu, ale aj vyšším počtom súkromných hovorov.

„Podľa štatistík sa priemerná dĺžka hovoru za posledný týždeň predĺžila zhruba o tretinu a až o štvrtinu narástla aj dátová prevádzka v našej sieti. Podobný trend sme zaznamenali aj pri našom Internete na doma, a to najmä v množstve odosielaných dát a predovšetkým vo večerných hodinách,“ dopĺňa Tereza Molnár.

„Nakoľko mnoho ľudí pracuje z domu, je toto obdobie na správu sietí náročnejšie, keďže sieťová prevádzka je  výrazne väčšia ako v inom období a pripomína najvyťaženejšie obdobia v roku. Kapacitu našej siete neustále navyšujeme, aby sa predišlo prípadným problémom v prevádzke, pričom momentálne sme dostatočne pripravení aj pre prípad ďalšieho nárastu objemu dátovej prevádzky,“ uzatvára Molnár.

O2 počas mimoriadnej situácie na Slovensku v súvislosti s koronavírusom pridalo pre zákazníkov benefity smerujúce k zlepšeniu podmienok na prácu z domu alebo trávenie voľného času. Operátor poskytol neobmedzené dáta na aplikácie v rámci svojich SMART Paušálov, ponúkol pre zákazníkov s fakturovaným programom HBO GO do 21. apríla bezplatne, päťnásobne navýšil rýchlosť dát po prečerpaní objemu v službe O2 Internet na doma, do O2 TV pridal najsledovanejšie dokumentárne a filmové kanály do 21. apríla bezplatne a pristúpil k dočasnému nespoplatneniu zákazníckej linky. Viac informácií o benefitoch nájdete na https://spolocnost.o2.sk/pre-media/o2-smart-pausal-docasne-s-neobmedzenymi-datami-v-aplikaciach a na: https://www.o2.sk/ostandoma

Posledný bohém. Jedinečná kniha o Karolovi Duchoňovi

Karol Duchoň bol očarujúci spevák s nádhernou barytónovou farbou hlasu a unikátnym prejavom, aký sa nedá naučiť. Slovenský Tom Jones, ako Duchoňa často prezývali, by v apríli oslávil okrúhlych 70 rokov, no zomrel veľmi mladý.

Kuffovci podávajú trestné oznámenie na SME za vulgarizmus, Cynická obluda reaguje

Strana Aliancia za Slovensko, ktorej zástupcovia sa dostali na kandidátke ĽSNS do parlamentu, je pobúrená karikatúrou Cynickej obludy, na ktorú odkazoval portál denníka SME.

Koronavírus znížil predaj tlačených médií vo Francúzsku na polovicu

Koronavírus znížil predaj tlačených médií vo Francúzsku na polovicu.

Trh s reklamou minulý rok vzrástol o 12 percent, najviac zarábali televízie

Trh s reklamou vlani na Slovensku vzrástol o 12 percent na 2,2 miliardy eur. Najväčším tempom stúpli výdavky na reklamu na internete, najvýraznejší pokles naopak zaznamenali noviny.

Křetínský by s Mediaset mohli mať záujem o ProSieben

Riaditeľ nemeckej spoločnosti ProSiebenSat.1 Media Max Conze nečakane odstúpil a z firmy odišiel. Medzi analytikmi sa špekuluje, že nemeckú mediálnu a rozhlasovú spoločnosť by sa mohol snažiť prevziať taliansky mediálny podnik Mediaset, ktorý by sa na tento účel spojil s českým miliardárom Danielom Křetínským.

Britské mesta prichádzajú kvôli nákaze o tlačené lokálne noviny

Niektoré britské mestá kvôli prehlbujúcim sa negatívnym dopadom koronavírusu na mediálny priemysel prichádzajú o svoje jediné tlačené lokálne noviny.

Odomknuté portály Kozmix.sk a FenomenySveta.sk majú rekordnú návštevnosť, pripravili ďalšie aktivity

Pred dvoma týždňami sa spoločnosť Agemsoft rozhodla odomknúť kompletný digitálny vzdelávací obsah na portáloch Fenomény sveta (www.fenomenysveta.sk) a Kozmix (moj.kozmix.sk), aby sme pomohli učiteľom a rodičom s domácim vzdelávaním detí.

Mimoriadny balík pomoci od Slovenskej sporiteľne: Garancia účtov zadarmo a milión eur na boj s koronavírusom

Slovenská sporiteľňa prijíma vzhľadom na aktuálnu situáciu mimoriadne opatrenia, aby minimalizovala negatívny dopad súčasnej krízy na životy svojich klientov a pomohla Slovensku v boji s koronavírusom.

Otta: Zásoba filmov a neobmedzenej zábavy na celý deň aj noc! Prvých 30 dní zadarmo

Mimoriadne opatrenia na zamedzenie šírenia nákazy koronavírusu nás prinútili zostať doma. Niektorí z nás musíme zvládať home office, domácnosť a pritom starostlivosť o deti, ktoré by sa najradšej naháňali vonku, iných zasiahla nečakaná izolácia a nuda.

Antiturista od stand-up komika vás rozhodne pobaví!

„Najzábavnejšia kniha od najzábavnejšieho muža Nórska,“ napísal nórsky denník Aftenposten. Novinka Antiturista od Are Kalvøho je zábavná, trefná, sarkastická. Výborne napísaná a osloví aj tých, čo nemusia veľmi turistické prechádzky.