Ak chceš niečo zmeniť, začni s nami, oslovuje Férová nadácia O2 zaujímavé projekty

04.05.2018 08:33 | Tlačové správy | O2 Slovakia

Férová nadácia O2 otvára už tretí ročník svojho grantového programu a vyzýva všetkých, ktorých cieľom je pozitívna zmena, či už ide o názory, kritické myslenie, vzdelávanie alebo fungovanie spoločnosti.

Prihlásiť do grantu sa môžu projekty, ktoré sa venujú týmto oblastiam:

Vzdelávanie mladých a rozvoj kritického myslenia
 Podpora zamestnanosti mladých
 Podpora inovácií, kreatívnych nápadov a mladých podnikateľov
 Podpora ľudských práv a hodnôt slobody, demokracie, ľudskosti, férovosti a transparentnosti

„V mladých ľuďoch, ktorí chcú sústavne meniť svet k lepšiemu, vidíme veľký potenciál. Sú budúcnosťou našej krajiny a práve oni budú tí, ktorí v nej budú rozhodovať a ktorí v nej budú aj žiť. Je preto naším spoločným cieľom, aby Slovensko bolo lepšie, otvorenejšie, vzdelanejšie, a to aj práve vďaka ich projektom“, hovorí Peter Gažík, generálny riaditeľ O2 a predseda správnej rady Férovej nadácie.

„Minulý rok sme podporili 16 projektov sumou takmer 127 000 EUR. Naším cieľom však nie je len finančná podpora týchto projektov, ale aj prípadné usmernenie alebo poskytnutie vlastných skúseností. V žiadnom prípade nechceme byť len donorom, ale o projekt sa zaujímame priebežne celý rok“, vysvetľuje nastavenie šéfka komunikácie O2 zodpovedná za Nadáciu Tereza Molnár.

Do vybraných projektov bude osobne investovať svoj čas, energiu a poznatky aj generálny riaditeľ O2. Peter Gažík sa zaviazal k tomu, že ak vyzbiera pre Bielu vranu 2000 EUR, bude sa venovať minimálne 40 hodín ročne dobrovoľníckej práci.

Ako sa prihlásiť?

Prihlášku do grantového programu môžete odovzdať prostredníctvom online formulára na: https://spolocnost.o2.sk/ferova-nadacia/grantovy-program/ do polnoci 31.5.2018. Projekty posudzuje správna rada v zložení Peter Gažík, Michal Meško a Juraj Vaculík.

Regionálni operátori žiadajú zopakovať výber šéfa Telekomunikačného úradu

Lokálni poskytovatelia telekomunikačných služieb na Slovensku požiadali v otvorenom liste vládu SR, aby neschválila návrh na predsedu Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb, ktorý chce na parlamentné hlasovanie predložiť ministerstvo dopravy.

Indická novinárka zverejnila svedectvo o hrôzach pandémie koronavírusu (VIDEO)

Suzuki Ertiga Barkhy Dutt prešla za stovku dní okolo 23 tisíc kilometrov. Indická novinárka na tejto dlhej ceste zaznamenávala utrpenie svojich chudobných spoluobčanov v mestách a dedinách za pandémie spôsobenej šírením koronavírusu. Na cestu sa vydala v marci, píše agentúra AFP.

Zabudnutý na zastávke, Telekom v reklame promuje nekonečné dáta (VIDEO)

Po spote s neposlušnou dátujúcou babičkou či závislým dedkom Telekom pokračuje v sérii humorných spotov.

Šéfredaktorom Investigatívneho centra Jána Kuciaka sa stal Lukáš Diko

Šéfredaktorom Investigatívneho centra Jána Kuciaka (ICJK) sa od 13. júla stal Lukáš Diko, ktorý prevzal vedenie redakcie občianskeho združenia.

Skúma mysle psychopatov. A má nový prípad

Neurologička, staršia zvláštna agentka Sayer Altairová, skúma mysle psychopatov. Po strelnom zranení je konečne zase v teréne. Do služby ju povolali, keď agent FBI vo voľnom čase pri prechádzke so psom špeciálne vycvičeným na hľadanie mŕtvol spadol do jaskyne plnej ľudských kostí...

Trump potvrdil, že USA vykonali kybernetický útok proti ruskej dezinformačnej agentúre

Americky prezident Donald Trump prvýkrát potvrdil, že Spojené štáty v roku 2018 vykonali kybernetický útok proti ruskej Agentúre pre výskum internetu (AII).

Za hackerstvo a za klamstvá o teroristoch hrozia mužovi štyri roky väzenia

Muž čelí obžalobe zo šírenia poplašnej správy spočívajúcej v tom, že v Česku zaútočia teroristi.

Chcete si požičať kolobežku, bicykel alebo zavolať si taxík cez mobilnú aplikáciu? Tieto tipy pomôžu mať peniaze v bezpečí

Objednať si odvoz, prípadne požičať si bicykel alebo kolobežku je bežné v zahraničí, ako aj na Slovensku. Tieto nové formy prepravy využívame počas dňa, ale napríklad aj na dovolenke v cudzine.

Rektor navrhol, aby vysoké školy kúpili denník Lidové noviny

Rektor Českého vysokého učení technického (ČVUT) v Praze Vojtěch Petráček navrhl, aby se vysoké školy složily a koupily Lidové noviny ze skupiny Mafra, která patří Agrofertu.

Kaczyński obvinil zahraničné médiá, že sa miešajú do volieb

Šéf poľskej vládnej strany Právo a spravodlivosť (PiS) Jaroslaw Kaczyński obvinil zahraničné médiá z toho, že sa pred nadchádzajúcim druhým kolom hlasovania o budúcom poľskom prezidentovi miešajú do volieb.