Ak chceš niečo zmeniť, začni s nami, oslovuje Férová nadácia O2 zaujímavé projekty

04.05.2018 08:33 | Tlačové správy | O2 Slovakia

Férová nadácia O2 otvára už tretí ročník svojho grantového programu a vyzýva všetkých, ktorých cieľom je pozitívna zmena, či už ide o názory, kritické myslenie, vzdelávanie alebo fungovanie spoločnosti.

Prihlásiť do grantu sa môžu projekty, ktoré sa venujú týmto oblastiam:

Vzdelávanie mladých a rozvoj kritického myslenia
 Podpora zamestnanosti mladých
 Podpora inovácií, kreatívnych nápadov a mladých podnikateľov
 Podpora ľudských práv a hodnôt slobody, demokracie, ľudskosti, férovosti a transparentnosti

„V mladých ľuďoch, ktorí chcú sústavne meniť svet k lepšiemu, vidíme veľký potenciál. Sú budúcnosťou našej krajiny a práve oni budú tí, ktorí v nej budú rozhodovať a ktorí v nej budú aj žiť. Je preto naším spoločným cieľom, aby Slovensko bolo lepšie, otvorenejšie, vzdelanejšie, a to aj práve vďaka ich projektom“, hovorí Peter Gažík, generálny riaditeľ O2 a predseda správnej rady Férovej nadácie.

„Minulý rok sme podporili 16 projektov sumou takmer 127 000 EUR. Naším cieľom však nie je len finančná podpora týchto projektov, ale aj prípadné usmernenie alebo poskytnutie vlastných skúseností. V žiadnom prípade nechceme byť len donorom, ale o projekt sa zaujímame priebežne celý rok“, vysvetľuje nastavenie šéfka komunikácie O2 zodpovedná za Nadáciu Tereza Molnár.

Do vybraných projektov bude osobne investovať svoj čas, energiu a poznatky aj generálny riaditeľ O2. Peter Gažík sa zaviazal k tomu, že ak vyzbiera pre Bielu vranu 2000 EUR, bude sa venovať minimálne 40 hodín ročne dobrovoľníckej práci.

Ako sa prihlásiť?

Prihlášku do grantového programu môžete odovzdať prostredníctvom online formulára na: https://spolocnost.o2.sk/ferova-nadacia/grantovy-program/ do polnoci 31.5.2018. Projekty posudzuje správna rada v zložení Peter Gažík, Michal Meško a Juraj Vaculík.

4 typy dátožrútov a 4 tipy na dokonalý smartfón pre každého z nich

V obchodoch je toľko špičkových smartfónov, ktoré dnes dokážu viac, než akýkoľvek starší notebook! Nie každý však musí vo vrecku nosiť mobil za vyše 1 000 eur. Niekto používa mobil len zriedka, iní sa od neho neodlepí po celý deň.

Celebrity ohlásili pauzu od Instagramu na protest proti Facebooku

Niektoré americké a britské celebrity sa na celý deň odmlčali na platformách prevádzkovaných spoločnosťou Facebook, aby tak upozornili na problémy sociálnych sietí s nenávistnými prejavmi a dezinformáciami.

Poslankyňa Tabak sa síce za kontroverznú fotku ospravedlnila, no šíri ju ďalej (FOTO)

Aj poslankyňa Romana Tabak sa rozhodla pripomenúť deň obetí holokaustu, no dosť nešťastným spôsobom.

ČT se nemusí ospravedlniť Agrofertu za reportáže

Česká televize (ČT) se nemusí omlouvat koncernu Agrofert za to, že ho ve dvou reportážích spojila s odvoláním ředitele příbramského finančního úřadu. Pražský městský soud dnes zamítl žalobu, ve které společnost tvrdila, že reportáže poškodily její pověst.

Úrad verejného zdravotníctva má nového šéfa komunikácie

Úrad verejného zdravotníctva má nového riaditeľa sekcie komunikácie a medzinárodných vzťahov.

Čínska firma zhromažďovala dáta o prominentoch zo západu, dokonca aj o ich deťoch

Čínska firma Zhenhua Data Technology, ktorá sa na svojom už vypnutom webe označovala za pioniera vo využívaní dát pre hybridné vojnu, vplyvných ľudoch zo západu, ktorý z čínskej firmy unikol.

Zomrel herec Martin Horňák (VIDEO)

V piatok 11. septembra zomrel vo veku 68 rokov herec Martin Horňák.

Otvorený list hygienikom týkajúci sa nových pandemických opatrení

Poslanci a právnici posielajú hygienikom otvorený list k opatreniam, týkajúcim sa kultúrnych, športových a ďalších podujatí.

Zlatého leva si z Benátok odváža film Nomadland (VIDEO)

Zlatého leva na 77. filmovom festivale v Benátkach dnes získal film Nomadland (Krajina nomádov) americkej režisérky čínskeho pôvodu Chloé Zhao.

Kde je ten, čo mi zavraždil brata?!

Dlhá cesta nadol je nezvyčajný román napísaný vo veršoch. A hoci to môže mnohých odradiť, počkajte chvíľu.