SaS: Sme zhrození nad výberovým konaním krajského prokuratúra v Bratislave

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) je zhrozená nad opovážlivosťou zástancov starých manierov v špičkách prokuratúry. Naposledy sa to prejavilo "výberovým" konaním na spôsob, ktorý je najbližší komunistickej mentalite vládnucej na Generálnej prokuratúre SR.

 

„Presne podľa schém, ktoré k nám prišli z Východu, bola "kandidátka" na funkciu krajského prokurátora v Bratislave najprv vybratá, o čom kolovali správy ešte koncom minulého roka, a potom prebehlo konanie, ktoré bolo "výberové" asi tak, ako sa pred rokom 89 vyberali komunistickí funkcionári. To všetko preto, že v rozpore s vysvetleniami vedenia prokuratúry schopní ľudia na prokuratúre vedia, že je zbytočné sa na funkciu hlásiť, keď je vopred rozhodnuté tými, ktorí stále kryjú najťažšie zločiny mocným proti našej spoločnosti, ponechávajú vo funkcii špeciálnych zametačov a boja sa obhajovať svoje postoje pred zástupcami ľudu,“ povedal poslanec NR SR za SaS a tímlíder strany pre spravodlivosť Alojz Baránik.

Strana SaS má vo svojom programe zrušenie ústavného postavenia prokuratúry ako "štvrtej štátnej moci". „Tento mečiarovský výmysel po vzore sovietskeho generálneho prokurátora Vyšinského nám nepriniesol nič dobré, len zločinnosť na najvyšších miestach, ale aj pohŕdanie právom a spravodlivosťou medzi širokou verejnosťou tak, ako táto vidí medzi papalášmi, a to aj na prokuratúre. Len zrušením ústavného postavenia prokuratúry sa totiž Slovensko oslobodí od nálezov Macejkovej Ústavného súdu, ktorý z príčin, ktoré sú na zamyslenie, opakovane potvrdzoval, že prokuratúra sa nikomu nezodpovedá. Takýto stav je naďalej neudržateľný a všetko úsilie novej vlády Igora Matoviča o očistu spoločnosti bude zmarené, ak sa Slovensko nezbaví tejto zatiahnutej mečiarovskej ústavnej brzdy spravodlivosti,“ uzavrel Alojz Baránik.