Už 25 rokov čakáme na potrestanie páchateľov únosu a vraždy

Dnes uplynulo 25 rokov od momentu, kedy Slovensko a zahraničie šokovala správa o násilnom zavlečení syna prezidenta SR do Rakúska. Akciou tajnej služby sa vtedajšia štátna moc pod vedením Vladimíra Mečiara pokúsila diskreditovať nepohodlného prezidenta. Verejnosť však veľmi rýchlo pochopila, čo sa stalo a páchatelia začali panikáriť.

 

Kauza vyvrcholila ohavnou vraždou Róberta Remiáša - bývalého policajta, ktorý bol v kontakte s korunným svedkom prípadu. Tieto zločiny neboli trestnoprávne uzavreté a páchatelia dodnes chodia po slobode.

„Hoci uplynuli tri roky od zrušenia hanebných Mečiarových amnestií, žiadny posun v polapení páchateľov nenastal,” uviedla matka nebohého Róberta Remiáša a súčasná poslankyňa NR SR Anna Remiášová (OĽANO).

„Spis s obvinením zločincov sa tak mohol dostať na súd. Ale sudcovia, ktorí mali konať, zatiaľ žiaden verdikt nevyniesli. „Spravodlivosť čaká...,“ povedal súčasný minister životného prostredia Ján Budaj (OĽANO) a viacnásobný predkladateľ návrhu zákona o zrušení Mečiarových amnestií.

„Existujú dôvodné podozrenia, že chobotnica justičnej mafie, odhalená pri Kočnerových kauzách, bola aktívna aj v tomto prípade, dokonca po zrušení amnestií,” dodala Anna Remiášová s vysvetlením, že viacerí sudcovia aktuálne súdení za korupciu mali mať blízko aj k exriaditeľovi SIS Ivanovi Lexovi. „Verím, že darebákom v talároch, ktorí držali ochrannú ruku nad Kočnerom, Lexom a ďalšími zloduchmi, definitívne odzvonilo a Slovensko sa dozvie mená páchateľov, ako aj ich vymerané tresty,” uzavrela.