SaS: Založenie živnosti od 16-tich rokov pomôže nielen mladým ľuďom

09.10.2020 13:30 | Tlačové správy |

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) považuje aktívne zapojenie mladých ľudí do ekonomiky za dôležitý krok na ceste k prosperujúcej krajine. Aj z toho dôvodu chce presadiť založenie živnosti od šestnástich rokov.

„Stretávame množstvo mladých ľudí, ktorí majú skvelé a inovatívne nápady, ktoré nielenže idú s dobou, ale dokonca ju predbiehajú. Práve ich mladý vek je im však vďaka súčasnej právnej úprave na príťaž a preto sú nútení obchádzať pravidlá. Najväčším problém je, že podľa dnešného zákona rozhoduje o možnosti podnikať od 16-tich rokov súd. Avšak tento proces je zdĺhavý a neefektívny. Zmena živnostenského zákona bude prínosom nielen pre mladých ľudí, ale v konečnom dôsledku aj pre celú ekonomiku. Navyše, podnikať od 16 rokov je vo svete úplne bežná,“ uviedol predseda Výboru NR SR pre financie a rozpočet Marián Viskupič.

Strana SaS mala umožnenie založenia živnosti od 16-tich rokov aj vo svojom volebnom programe. „Tento návrh by nemal žiaden dopad na verejné financie a dá sa realizovať ihneď. Aj z toho dôvodu sme rokovali na ministerstve vnútra, ktoré je riešeniu priaznivo naklonené, pričom rokovať budeme aj s ministerkou spravodlivosti o právnej stránky veci. Ak by sa nám táto zmena podarila uskutočniť v rámci medzirezortného pripomienkového konania o novele živnostenského zákona, išlo by o malé víťazstvo pre všetkých mladých ľudí, ktorí po možnosti slobodne podnikať od 16-tich volajú už roky,“ uzavrel poslanec NR SR za SaS Peter Cmorej.

Šéfredaktor Denníka N zverejnil ospravedlnenie prezidentke, premiérovi aj čitateľom

Denník N a šéfredaktor Denníka N Matúš Kostolný zverejnili ospravedlnenie.

Čaputová a Matovič si cez facebook posielajú odkazy

To, že vláda chce plošne testovať na koronavírus celú populáciu pomocou armády, sa prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá je veliteľkou Ozbrojených síl SR, dozvedela až z médií.

RTVS mení program, odvysiela mimoriadnu reláciu (VIDEO)

RTVS v súvislosti s aktuálnou pandemickou situáciou na Slovensku odvysiela dnes o 20.30 na Jednotke špeciálnu spravodajskú reláciu Druhá vlna venovanú zdravotníctvu.

Alarmujúci prieskum: Až 31% učiteľov II. stupňa ZŠ si myslí, že očkovanie proti korone je prípravou na čipovanie ľudí

Hoci odborníkmi overená očkovacia látka ešte nie je na trhu, hoaxoch o očkovaní, pôvode či existencii koronavírusu je neúrekom a to žiaľ, aj medzi ľuľmi, u ktorých sa predpokladá istá úroveň poznania a kritického myslenia.

Asistent poslanca Žigu kritizuje správanie premiéra v zákulisí diskusie na Markíze

V nedeľu bol hosťom televíznej diskusie Na telo aj premiér Igor Matovič.

Dezinfo scéna zneužila fotku z protestov Za slušné Slovensko

V sobotu bol v Bratislave nepovoleného protest, počas ktorého fanúšikovia Ultras Slovan a prívrženci Kotlebovcov pred Úradom vlády skandovali hanlivé heslá a vzduchom lietali dymovnice, kamene aj dlažobné kocky a zasahovali policajní ťažkoodenci.

Tip ako ušetriť: 4ka odmení zákazníkov za platbu kartou

Ak sa zákazník rozhodne platiť za svoj paušál SLOBODA ∞+ automatickou platbou zo svojej karty, dostane ho každý mesiac len za 20 eur, namiesto pôvodných 22.

V Plus 7 dní skončila redaktorka Nina Košecká

V Plus 7 dní skončila redaktorka Nina Košecká. O svojom odchode informovala statusom na facebooku.

Poslanec Čekovský podal trestné oznámenie pre podozrenie z prelievania štátnych peňazí z TASR do súkromných rúk

Poslanec NR SR Kristián Čekovský (OĽANO) dnes na Generálnu prokuratúru doručil trestné oznámenie na neznámeho páchateľa za činnosť vo verejnoprávnej TASR a spriaznených spoločnostiach od roku 2013, keď bol šéfom TASR terajší riaditeĽ RTVS Jaroslav Rezník, až doteraz.

V Prahe a Brne začne vychádzať bezplatný týždenník Náš region

V Praze a v Brně začnou od příštího týdne vycházet lokální mutace bezplatného týdeníku Náš region. Předpokládá se náklad kolem 150.000 kusů. Oznámilo to dnes vydavatelství A 11.