Prima PLUS uvedie na Slovensku úspešný ukrajinský historický seriál Spútaná láska (FOTO)

Prima PLUS uvedie na Slovensku úspešný ukrajinský historický seriál Spútaná láska (FOTO) Foto: Prima plus

Seriál Spútaná láska (Love in Chains), ktorý sa nakrúcal na Ukrajine, mal premiéru v minulom roku. Postupne vzniklo 48 epizód, ktoré sa do dnešného dňa stretli s veľkým záujmom divákov hneď vo viacerých krajinách, kde bol seriál uvedený.

 Televízny kanál Prima PLUS sa zameriava na prinášanie tvorby skupiny Prima na obrazovky slovenských divákov. V jeho ponuke nechýbajú premiérové epizódy populárnych českých seriálov Slunečná či Sestřičky. Program dopĺňajú aj epizódy Show Jana Krause, zábavnej Partičky, gastronomických relácií Ano, šéfe! či Prostřeno!, ale aj obľúbené hobby magazíny Vychytávky Ládi Hrušky, Receptář prima nápadů a mnohé ďalšie. Programovú ponuku dosiaľ dopĺňal aj francúzsky detektívny seriál Julie Lescautová. Ten od 27. novembra vystrieda ďalší akvizičný titul. Kanál tentokrát siahol po moderne spracovanom historickom romantickom seriáli Spútaná láska, ktorý uvedie v slovenskej premiére.

Foto: Prima Plus

Vo vzrušujúcom historickom príbehu dievčaťa z 50. rokov 19. storočia, ktoré sa ocitlo v pasci medzi dvoma rôznymi svetmi, musí pôvabná Katarína bojovať za vlastnú slobodu i šťastie. Ukrajinský seriál Spútaná láska bol natočený na motívy obľúbenej brazílskej telenovely Escrava Isaura, avšak divákov prenáša do európskych reálií predminulého storočia.

Uzatvorená medzi dvomi svetmi

Mladú a pôvabnú Katarínu (Katerina Kovalchyk) vychovávala babička Anna (Yulia Aug) tak, aby z nej vyrástla urodzená dáma. Ale okolie v nej nevidí nič viac, než obyčajný majetok boháča Petra Chervinského (Stanislav Boklan). Aj keď bola vychovávaná k urodzenosti, stáva sa obyčajnou otrokyňou miestneho boháča. Kedykoľvek môže byť zmrzačená, predaná alebo darovaná. Osud siroty narodenej v zajatí obvykle nepomôže zvrátiť ani vzdelanie a ani krása. Katarína sa jednoducho ocitla uzatvorená medzi dvomi svetmi - svetom nevoľníkov a svetom šľachticov. A v žiadnom z nich pre ňu nie je miesto.
Katarína sa zamiluje do urodzeného Alexeye Kosacha (Aleksey Yarovenko), ktorý jej pôvod nepozná. Ale aby Katarína dokázala uniknúť prekliatemu osudu a vybojovať si slobodu a šťastie, musí prežiť otroctvo, stratu svojich najbližších a búrlivú revolúciu. Podarí sa jej nakoniec získať kontrolu nad vlastným životom a nájsť lásku?

Foto: Prima Plus

 

Výpravný seriál z Ukrajiny

Spútaná láska je medzinárodne úspešný ukrajinský historický seriál, ktorý mal svoju premiéru v roku 2019 a postupne vznikli dve série, ktoré majú spolu 48 epizód. Natáčanie trvalo 12 mesiacov a podieľalo sa na ňom viac než 230 hercov, ktorí boli na pľace 254 natáčacích dní a 50 nocí.

Motiváciou scenáristov bolo vtiahnuť divákov do spletitého deja podobne, ako sa nechali čitatelia vtiahnuť do románov spisovateľov, akými boli Alexander Dumas, George Sandová alebo Maurice Druon. Výtvarnú podobu seriálu potom inšpirovali slávne obrazy klasických maliarov. Ľahké nebolo ani hľadanie herečky do hlavnej role krehkej a nevinnej Kataríny. Trvalo až šesť mesiacov a konkurzu sa zúčastnila viac než stovka herečiek, vrátane jednej zo Škandinávie.
Seriál Spútaná láska bude kanál Prima PLUS uvádzať pravidelne vždy v piatok po 21.00 h a v nedeľu o 21.25 h a to už od 27. novembra.