Šéf Ecopressu o situácii v Hospodárskych novinách

02.10.2013 09:58 | Tlačové správy | Milan Mokráň

Odpoveď šéfa Ecopressu Milana Mokráňa na otázky Omédiách.com o aktuálnom prepúšťaní a zmenách v Hospodárskych novinách a Ecopresse.

Dobrý deň pani Kernová,

Odpovedám Vám súvislejšie, aby bol jasne vysvetlený kontext zmien v Ecopresse. Bol by som rád, keby moje stanovisko bolo zverejnené v plnom rozsahu. Ak to nebude možné, prosím, aby ste ma informovali.

Minulý rok sme sa v Ecopresse venovali dlhodobej stratégii, ktorú sme začali tento rok realizovať. Najprv redizajnom denníka Hospodárske noviny, nasledoval nedávny redizajn hnonline.sk a koncom roka zavedenie vlastného paywallu. S týmito zmenami sú spojené nové nároky a parametre kvality, ktoré súvisia nielen so zvýšenými požiadavkami na ľudské zdroje, ale aj s novým workflow vydavateľstva.

Pri začiatkoch zmien sme deklarovali ekonomický focus na produkciu nášho obsahu a sústredenie sa do tejto oblasti, čo je napokon jasne vidieť napr. aj na športovom spravodajstve, kde už niekoľko mesiacov produkujeme správy s ekonomickým zameraním, nie výsledkovým servisom. Preto aktuálne zmeny redakcií a oddelení len reflektujú zmeny na trhu a presúvajú sa pod tie úseky vydavateľstva, kam logicky patria.

V súlade s celosvetovými trendami, v rámci ktorých sme zaviedli responzívny dizajn hnonline.sk, pripravujeme zavedenie vlastného paywallu. Produkcia obsahu bude do konca roka plne multimediálna, redakcie pre web a tlačenú podobu Hospodárskych novín a ďalších titulov vydavateľstva budú už jednotné. To znamená, že nebudeme mať samostatných redaktorov pre web a zvlášť pre print. Pribudli nám však do teamu web dizajnéri a programátori.

Začiatkom budúceho roka by sme mali zaviesť nový redakčný systém, ktorý tieto zmeny len potvrdí a aj preto momentálne vytvárame spoločný grafický úsek pre potreby celého vydavateľstva. Zvlášť sme vytvorili úsek pre poskytovanie externých eventových, grafických a softwarových služieb, kde zaznamenávame v posledných mesiacoch nárasty a sú z jedných ďalších rozvojových aktivít vydavateľstva. Samozrejme s týmito zmenami sú spojené nielen zmeny v personálnej oblasti, ale aj nastavenie ekonomickej efektívnosti spoločnosti, tak aby sme vedeli dlhodobo naše ciele napĺňať.

Určite sa aktuálne zmeny nedajú porovnať napr. s českou Economiou, keďže u nás ide o štrukturálne zmeny spojené s jasným krokmi v rámci nie zásadných úspor ale hlavne s možnosťou vytvárania nových produktov a tržieb. A keďže Ecopressu vyprší v polovici budúceho roka nájomná zmluva, realizovné zmeny sa dejú už aj s ohľadom na možnú zmenu priestorov, kde práve prebieha výberové konanie s cieľom nájsť nielen ekonomickú výhodnosť ale samozrejme aj lokalitu a priestor, ktoré bude plne zodpovedať potrebám najväčšieho ekonomického vydavateľstva na Slovensku.

S pozdravom

Milan Mokráň

podpredseda predstavenstva a generálny riaditeľ

Za hackerstvo a za klamstvá o teroristoch hrozia mužovi štyri roky väzenia

Muž čelí obžalobe zo šírenia poplašnej správy spočívajúcej v tom, že v Česku zaútočia teroristi.

Chcete si požičať kolobežku, bicykel alebo zavolať si taxík cez mobilnú aplikáciu? Tieto tipy pomôžu mať peniaze v bezpečí

Objednať si odvoz, prípadne požičať si bicykel alebo kolobežku je bežné v zahraničí, ako aj na Slovensku. Tieto nové formy prepravy využívame počas dňa, ale napríklad aj na dovolenke v cudzine.

Rektor navrhol, aby vysoké školy kúpili denník Lidové noviny

Rektor Českého vysokého učení technického (ČVUT) v Praze Vojtěch Petráček navrhl, aby se vysoké školy složily a koupily Lidové noviny ze skupiny Mafra, která patří Agrofertu.

Kaczyński obvinil zahraničné médiá, že sa miešajú do volieb

Šéf poľskej vládnej strany Právo a spravodlivosť (PiS) Jaroslaw Kaczyński obvinil zahraničné médiá z toho, že sa pred nadchádzajúcim druhým kolom hlasovania o budúcom poľskom prezidentovi miešajú do volieb.

Škoda Auto Slovensko má nového šéfa marketingu

Od júla 2020 nastáva zmena v top manažmente spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko.

Domček deduška Večerníčka zrekonštruujú a premiestnia (VIDEO)

Očakávaná obnova a rekonštrukcia národnej kultúrnej pamiatky známeho domčeka deduška Večerníčka sa začala 6. júla 2020.

O2 poľudštilo svoju zákaznícku linku. Od prvého momentu sa s vami bude rozprávať zamestnanec linky a nie automat (VIDEO)

O2 sa rozhodlo radikálne zmeniť zážitok, s akým sa zákazník najčastejšie stretáva pri volaní na zákaznícke linky. Preto v týchto dňoch pristúpilo k vypnutiu prednahratých hlášok, ktoré slúžili na navigovanie zákazníka a prináša priame spojenie so zamestnancom zákazníckej linky  už od začiatku hovoru. Zákazník tak po novom nebude musieť počúvať vopred nahraté dlhé zoznamy možností ani zadávať žiadne čísla v menu, ale hneď po vytočení čísla 949 je privítaný a spojený s najbližším voľným asistentom.

Začal proces, v ktorom herec Depp žaluje bulvárny denník

S čiernou šatkou zakrývajúcou ústa a nos dnes prišiel na súd v Londýne hrdina Pirátov z Karibiku a hollywoodsky herec Johnny Depp.

VÚB banka má novú kampaň s Petrou Polnišovou aj Evou Večerovou (VIDEO)

VÚB banka začiatkom júla spustila novú kampaň s názvom „Čo je v rodine to sa počíta“, ktorá sa odohráva v prostredí rodiny a susedov.

EÚ musí bojovať s nenávisťou na internete spoločne, povedala podpredsedníčka EK

Európska únia potrebuje záväzné spoločné pravidlá, ktoré by prinútili internetové sociálne siete aktívne bojovať proti nenávistným prejavom a zároveň rešpektovať slobodu prejavu.