IKEA na Slovensku znižuje ceny pri 1200 obľúbených výrobkoch (FOTO)

IKEA na Slovensku znižuje ceny pri 1200 obľúbených výrobkoch (FOTO) Ilustr. foto: Ikea

IKEA na slovenskom trhu znižuje ceny sortimentu naprieč všetkými oddeleniami. Zmena sa dotkne 1 200 výrobkov, ktoré zlacnejú v priemere o 3,5 %. Nebude medzi nimi chýbať ani najpredávanejší nábytok zo sérií HEMNES, BRIMNES či MARKUS. Ceny niektorých ikonických výrobkov, ako napríklad nástennej police LACK, klesnú o viac ako 25 %. Nižšie ceny sa dotknú aj postelí, kuchýň vrátane spotrebičov alebo vybraných doplnkov.


„Dlhodobou stratégiou IKEA je ponúkať výrobky za také ceny, aby si ich mohlo dovoliť čo najviac ľudí. V ostatnom období, kedy množstvo domácností pociťuje dopady aktuálnej ekonomickej situácie a rastúcich životných nákladov, je to ešte aktuálnejšie. Hľadali sme rôzne spôsoby naprieč celým naším podnikaním, aby sme mohli ceny znížiť. Teraz môžeme tieto úspory premietnuť do cien výrobkov a to predovšetkým vďaka stabilizácii dodávateľských reťazcov po pandémii a znižovaniu prevádzkových nákladov. Od septembra, teda od začiatku nášho nového finančného roka, tak na Slovensku zlacňujeme spolu 1 200 výrobkov,“ hovorí Lucia Klečková, riaditeľka Obchodného domu IKEA Bratislava.

Nové ceny budú v prípade niektorých výrobkov nižšie až o desiatky percent, v priemere celkovo o 3,5 %. Zlacnenie sa týka aj výrobkov, ktoré sú na slovenskom trhu dlhodobo najobľúbenejšie. Ide napríklad o rozkladaciu posteľ HEMNES, kde sa cena zníži z 349 eur na 299 eur, trojdverová skriňa BRIMNES (z 199 eur na 169 eur) alebo kancelársku stoličku MARKUS (z 189 na 159 eur).

Nižšie ceny sa dotknú aj populárnych doplnkov, ako je napríklad plastová škatuľa SALMA (z 4,99 eur na 3,99 eur), uzatvárateľné vrecká ISTAD (z 4,99 na 3,99 eur) či úložné látkové škatule SKUBB (z 6,99 na 5,99 eur) alebo príbory DRAGON (z 19,99 na 14,99 eur). Počet výrobkov s cenou nižšou ako 2,50 eur sa rozrastie z 570 na 710 kusov. Nové ceny sú platné od 6. septembra v Obchodnom dome IKEA Bratislava a na www.IKEA.sk. Cenovky budú pre zákazníčky a zákazníkov zvýraznené červenou farbou.

„Náš sortiment je kľúčovou súčasťou identity a dedičstva IKEA, preto sa tešíme, že sa môžeme k slovenskému zákazníkovi priblížiť opäť o výrazný kus bližšie. Aj naďalej budeme hľadať rôzne možnosti, ktoré nám umožnia ceny našich výrobkov znižovať, a byť tak pre naše zákazníčky a našich zákazníkov dostupnejší,“ dodala Lucia Klečková.