IKEA znižuje ceny stoviek produktov a prináša aj špeciálne piatkové zľavy

IKEA znižuje ceny stoviek produktov a prináša aj špeciálne piatkové zľavy Foto: Ikea

IKEA Slovensko pokračuje v znižovaní cien sortimentu naprieč všetkými oddeleniami. Do skupiny s novou nižšou cenou sa pridalo takmer 400 ďalších výrobkov, medzi ktorými nechýbajú ani obľúbené produkty zo sérií MALM, KORKEN, LACK či EKET. Spolu s predchádzajúcimi vlnami zlacňovania, ktoré prebehli v obchodnom dome minulý rok na jeseň, IKEA dlhodobo znížila ceny už viac ako 3 500 výrobkom. Ide o najvýraznejšie znižovanie cien naprieč sortimentom IKEA za posledné roky.

„Aj naďalej pokračujeme v snahe byť pre zákazníčky a zákazníkov čo najviac cenovo dostupnými. Preto som naozaj nadšená z toho, že sa môžeme k slovenskému zákazníkovi aj v tomto roku priblížiť opäť o kus bližšie. Od septembra sa nám podarilo dlhodobo znížiť cenu už viac ako 3 500 výrobkom zo všetkých kategórií v sortimente vrátane kuchýň, nábytku pre riešenie úložných priestorov v domácnosti a doplnkov,“ vysvetľuje Lucia Klečková, riaditeľka obchodného domu IKEA Bratislava.

Spoločnosť IKEA Slovensko už minulý rok uviedla, že za znižovaním cien stojí optimalizácia interných procesov, logistiky a maximálne úsilie orientované na znižovanie prevádzkových nákladov. Tieto úspory, stabilizácia dodávateľských reťazcov a dopravnej infraštruktúry po pandémii umožnili spoločnosti premietnuť úspory do cien pre zákazníkov. Dlhodobou stratégiou IKEA je ponúkať výrobky za také ceny, aby si ich mohlo dovoliť čo najviac ľudí.

Tretia vlna zlacňovania bola spustená 28. februára 2024. Nové nižšie cenovky dostali napríklad obľúbené výrobky, ako penový matrac ÅGOTNES (z 34,99 eur na 29,99 eur), hladký koberec TIPHEDE (z 9,99 eur na 7,99 eur), otočná stolička SMÄLLEN (z 22,99 eur na 19,99 eur) alebo knižnica BAGGEBO (z 24,99 eur na 22,99 eur).

Tri vlny zlacňovania nestačia, IKEA začiatkom februára spustila akciu Šťastný piatok

Vďaka najnovšej akcii Šťastný piatok si prídu na svoje milovníci dobrého jedla, ale i zákazníci IKEA, ktorí obľubujú bytové doplnky a výhodné cenové ponuky. Členky a členovia IKEA Family sa môžu každý piatok tešiť na vybrané hlavné jedlá vo Švédskej reštaurácii IKEA za polovičné ceny, zľavu 20 % na celú kategóriu výrobkov a dodatočnú zľavu 50 % na vybrané bytové doplnky. Akcia Šťastný piatok bude prebiehať v IKEA Bratislava každý piatok do 30. júna 2024 alebo do vypredania zásob.