Cez víkend bude MOZART - REQUIEM - Bratislava Mozart Festival 2014

Cez víkend bude MOZART - REQUIEM - Bratislava Mozart Festival 2014

Bratislava Mozart Festival 2014 je názov nového festivalu, ktorého ambíciou je každoročne ponúknuť výber z opusov výnimočného diela najväčšieho hudobného majstra Wolfganga Amadea Mozarta. Otváracím festivalovým koncertom 25. októbra 2014 o 18:00 hod. v Dóme sv. Martina bude znieť jedno z najslávnejších diel Requiem, KV 626 v štýlovej verzii na historických nástrojoch.

Bratislava Mozart Festival 2014 nadväzuje na niekdajší hudobný festival Mozartove dni, ktorého zakladateľom bol známy slovenský muzikológ Pavol Polák. Zámerom tvorcov festivalu je predstaviť prestížnych domácich a zahraničných umelcov, vytvárať nápaditú dramaturgiu a koncerty formovať do podoby spoločenských eventov. Jedným z vrcholov podujatia festivalu bude spomínané uvedenie Requiem KV 626 Wolfganga Amadea Mozarta v čase blížiacich sa sviatkov Všetkých svätých a Pamiatky zosnulých v originálnej zvukovej podobe interpretované na historických nástrojoch.

V tomto roku sa v katedrále predstavia umelci predovšetkým z Rakúska, konkrétne Orchester 1756, Chorus XVII so sólistami Barbarou Achammer, soprán, Annou Manske, alt, Martinom Maierom, tenor a Gebhardom Heegmannom, bas, pod dirigentskou taktovkou Konstatnina Hillera.

Spoločnosť Theodora Lotza o. z. - ako hlavný usporiadateľ podujatia - bratislavskému poslucháčovi ponúkne aj klavírny recitál popredného slovenského klaviristu Ivana Gajana – 26.11.2014 o 19:00 v koncertnej sieni VŠMU - Dvorana. Záverečným koncertom festivalu bude vystúpenie prestížneho súboru Lotz Trio, spojený s krstom nového CD, prinášajúceho bonbóniky Mozartovej hudby pre tri basetové rohy.

Stránka koncertu na Facebooku