Otvorený list šéfovi Václavovi Mikovi so žiadosťou o duel Fica s Matovičom Foto: RTVS

Otvorený list šéfovi Václavovi Mikovi so žiadosťou o duel Fica s Matovičom

10.02.2016 14:46 | Tlačové správy | 0ĽaNO

Traja poslanci OĽaNO poslali otvorený list generálnemu riaditeľovi RTVS Václavovi Mikovi:

VEC: Výzva na vytvorenie priestoru na diskusiu vo verejnom záujme

Vážený pán generálny riaditeľ RTVS,

nikdy by sme si nedovolili zasahovať do dramaturgie verejno-právnej televízie, no kedže ide o významný verejný záujem, tak ako to verejne definoval vo veci pána I. Matoviča aj p. premiér R. Fico, nedá nám nereagovať.

Obraciame sa preto na Vás so žiadosťou, aby ste sprostredkovali verejnú diskusiu premiéra R. Fica s Igorom Matovičom, ktorá vyžaduje neutrálnu pôdu. Veríme, že práve verejno-právna inštitúcia dokáže vytvoriť priestor na objasnenie sporu vo verejnom záujme, ktorý prednedávnom otvoril premiér R. Fico.
Napokon, aj Vy iste vnímate, že priama diskusia oboch týchto politikov by verejnosť zaujímala, a že je silnou verejnou objednávkou. O to väčšmi, že onedlho nastanú voľby do NRSR. O to väčšmi, že sa takéto stretnutie za 6 rokov účinkovania OĽaNO a I. Matoviča na scéne NR SR, ešte neuskutočnilo.
Keďže verejno-právna televízia ponúka formáty venujúce sa politickým, spoločenských udalostiam, nepochybujeme, že môže sprostredkovať diskusiu premiéra R. Fica s Igorom Matovičom, a že by to divácka obec RTVS ocenila.

Veríme, že ako predstaviteľ verejno-právnej inštitúcie budete mať záujem vyhovieť záujmu verejnosti, ktorá by chcela pochopiť okolnosti tohto prípadu „v mimoriadne silnom verejnom záujme" (ako ho nazval premiér R. Fico) a našej žiadosti vyhoviete. Domnievame sa, že Vaše formáty „O 5 minút dvanásť" alebo „Sobotné dialógy" Vám ku tomu núkajú ideálny programový priestor. Za ochotu Vám, pán generálny riaditeľ, vopred ďakujeme.

S úctou

Jozef Viskupič
Viera Dubačová
Ján Budaj

Hlavné Správy RTVS sa v čase krízy menia na teleshoping

V čase, keď sa neustále zvyšujú počty nakazených na COVID-19, na Slovensku dochádza k odhaľovaniu korupcie za milióny, v putách končia sudcovia a ľudia veria stále viac konšpiráciám, v RTVS to vyzerá ako keby ich spravodajský tím sedel na inej planéte, niekde uprostred uhorkovej sezóny, všetci sú šťastní, zdraví, zamestnaní, v politike sa nič nedeje – jednoducho nie je čím zaplátať priestor vo večerných hlavných správach a tak sa vyrábajú trvalky - reportáže, ktorými sa pláta priestor.

Navaľného prepustili z nemocnice, zverejnil status o tom, čím prešiel a čo bude robiť (FOTO)

Ruského opozičného politika Alexeja Navaľného prepustili v utorok z berlínskej nemocnice.

Aké to je byť nevidiacim a nakupovať, si vyskúšal youtuber Malý Mišo (VIDEO)

„Nákupný asistent“ je ucelený koncept spoločnosti BILLA, ktorý pomáha nevidiacim a slabozrakým ľuďom nakúpiť si pohodlne a bez stresu. Projekt funguje vo vybraných predajniach po celom Slovensku a v rámci verejnej zbierky „Biela pastelka 2020“ si ho vyskúšal aj youtuber Malý Mišo.

V Turecku vyšetrujú podozrivé úmrtie novinára českého pôvodu

Turecká polícia vyšetruje úmrtie amerického novinára a filmára Andreho Vltcheka (57), ktorý zomrel v utorok ráno v Turecku počas cesty autom do Istanbulu.

Členka vedenia časopisu Charlie Hebdo musela kvôli hrozbám opustiť domov

Členka vedenia francúzskeho satirického časopisu Charlie Hebdo musela minulý týždeň opustiť svoj domov kvôli vyhrážkam, ktoré polícia považovala za závažné.

Michal Havran už nie je obvinený za článok: Pošlite Kuffu do cirkusu

Publicista Michal Havran už nie je obvinený za článok s názvom Pošlite Kuffu do cirkusu, ktorý vyšiel v júni 2018 v denníku SME. Trestné oznámenie podala advokátska kancelária Jána Čarnogurského mladšieho.

Vydavateľ Respektu sľúbil novému nezávislému maďarskému webu 200.000 eur

České vydavateľstvo Economia sľúbilo vznikajúcemu nezávislému maďarskému spravodajskému webu Telex.hu dar vo výške 200.000 eur. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

Boris Kollár: Haščák mi dal veľmi peknú prednášku (VIDEO)

Predseda Sme rodina Boris Kollár dnes zvolal tlačovú besedu, kde sa vyjadroval k piatkovému stretnutiu so spolumajiteľom Penty Jaroslavom Haščákom.

Televízne ceny Emmy sú rozdané. Medzi víťazmi je Watchmen či Succession (VIDEO)

Tohtoročný 72. ročník amerických televíznych cien Emmy, ktorý sa kvôli pandémiu COVID-19 uskutočnil bez osobnej účasti divákov aj bez červeného koberca, ovládol americký seriál Watchmen (Strážcovia) s 11 výhrami, vrátane ceny za najlepšiu minisériu.

Zomrel autor knižnej predlohy Forresta Gumpa, bol aj novinárom (FOTO)

Vo veku 77 rokov zomrel americký spisovateľ Winston Groom, autor knižnej predlohy oceňovaného filmu Forrest Gump.