Otvorený list šéfovi Václavovi Mikovi so žiadosťou o duel Fica s Matovičom Foto: RTVS

Otvorený list šéfovi Václavovi Mikovi so žiadosťou o duel Fica s Matovičom

10.02.2016 14:46 | Tlačové správy | 0ĽaNO

Traja poslanci OĽaNO poslali otvorený list generálnemu riaditeľovi RTVS Václavovi Mikovi:

VEC: Výzva na vytvorenie priestoru na diskusiu vo verejnom záujme

Vážený pán generálny riaditeľ RTVS,

nikdy by sme si nedovolili zasahovať do dramaturgie verejno-právnej televízie, no kedže ide o významný verejný záujem, tak ako to verejne definoval vo veci pána I. Matoviča aj p. premiér R. Fico, nedá nám nereagovať.

Obraciame sa preto na Vás so žiadosťou, aby ste sprostredkovali verejnú diskusiu premiéra R. Fica s Igorom Matovičom, ktorá vyžaduje neutrálnu pôdu. Veríme, že práve verejno-právna inštitúcia dokáže vytvoriť priestor na objasnenie sporu vo verejnom záujme, ktorý prednedávnom otvoril premiér R. Fico.
Napokon, aj Vy iste vnímate, že priama diskusia oboch týchto politikov by verejnosť zaujímala, a že je silnou verejnou objednávkou. O to väčšmi, že onedlho nastanú voľby do NRSR. O to väčšmi, že sa takéto stretnutie za 6 rokov účinkovania OĽaNO a I. Matoviča na scéne NR SR, ešte neuskutočnilo.
Keďže verejno-právna televízia ponúka formáty venujúce sa politickým, spoločenských udalostiam, nepochybujeme, že môže sprostredkovať diskusiu premiéra R. Fica s Igorom Matovičom, a že by to divácka obec RTVS ocenila.

Veríme, že ako predstaviteľ verejno-právnej inštitúcie budete mať záujem vyhovieť záujmu verejnosti, ktorá by chcela pochopiť okolnosti tohto prípadu „v mimoriadne silnom verejnom záujme" (ako ho nazval premiér R. Fico) a našej žiadosti vyhoviete. Domnievame sa, že Vaše formáty „O 5 minút dvanásť" alebo „Sobotné dialógy" Vám ku tomu núkajú ideálny programový priestor. Za ochotu Vám, pán generálny riaditeľ, vopred ďakujeme.

S úctou

Jozef Viskupič
Viera Dubačová
Ján Budaj

Skúma mysle psychopatov. A má nový prípad

Neurologička, staršia zvláštna agentka Sayer Altairová, skúma mysle psychopatov. Po strelnom zranení je konečne zase v teréne. Do služby ju povolali, keď agent FBI vo voľnom čase pri prechádzke so psom špeciálne vycvičeným na hľadanie mŕtvol spadol do jaskyne plnej ľudských kostí...

Trump potvrdil, že USA vykonali kybernetický útok proti ruskej dezinformačnej agentúre

Americky prezident Donald Trump prvýkrát potvrdil, že Spojené štáty v roku 2018 vykonali kybernetický útok proti ruskej Agentúre pre výskum internetu (AII).

Za hackerstvo a za klamstvá o teroristoch hrozia mužovi štyri roky väzenia

Muž čelí obžalobe zo šírenia poplašnej správy spočívajúcej v tom, že v Česku zaútočia teroristi.

Chcete si požičať kolobežku, bicykel alebo zavolať si taxík cez mobilnú aplikáciu? Tieto tipy pomôžu mať peniaze v bezpečí

Objednať si odvoz, prípadne požičať si bicykel alebo kolobežku je bežné v zahraničí, ako aj na Slovensku. Tieto nové formy prepravy využívame počas dňa, ale napríklad aj na dovolenke v cudzine.

Rektor navrhol, aby vysoké školy kúpili denník Lidové noviny

Rektor Českého vysokého učení technického (ČVUT) v Praze Vojtěch Petráček navrhl, aby se vysoké školy složily a koupily Lidové noviny ze skupiny Mafra, která patří Agrofertu.

Kaczyński obvinil zahraničné médiá, že sa miešajú do volieb

Šéf poľskej vládnej strany Právo a spravodlivosť (PiS) Jaroslaw Kaczyński obvinil zahraničné médiá z toho, že sa pred nadchádzajúcim druhým kolom hlasovania o budúcom poľskom prezidentovi miešajú do volieb.

Škoda Auto Slovensko má nového šéfa marketingu

Od júla 2020 nastáva zmena v top manažmente spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko.

Domček deduška Večerníčka zrekonštruujú a premiestnia (VIDEO)

Očakávaná obnova a rekonštrukcia národnej kultúrnej pamiatky známeho domčeka deduška Večerníčka sa začala 6. júla 2020.

O2 poľudštilo svoju zákaznícku linku. Od prvého momentu sa s vami bude rozprávať zamestnanec linky a nie automat (VIDEO)

O2 sa rozhodlo radikálne zmeniť zážitok, s akým sa zákazník najčastejšie stretáva pri volaní na zákaznícke linky. Preto v týchto dňoch pristúpilo k vypnutiu prednahratých hlášok, ktoré slúžili na navigovanie zákazníka a prináša priame spojenie so zamestnancom zákazníckej linky  už od začiatku hovoru. Zákazník tak po novom nebude musieť počúvať vopred nahraté dlhé zoznamy možností ani zadávať žiadne čísla v menu, ale hneď po vytočení čísla 949 je privítaný a spojený s najbližším voľným asistentom.

Začal proces, v ktorom herec Depp žaluje bulvárny denník

S čiernou šatkou zakrývajúcou ústa a nos dnes prišiel na súd v Londýne hrdina Pirátov z Karibiku a hollywoodsky herec Johnny Depp.