Rádio Expres chystá predvolebné a volebné vysielanie

19.02.2016 10:16 | Tlačové správy | Expres

Najsilnejší kandidáti sa stretnú ešte pred voľbami v atraktívnych dueloch.

Rádio Expres odvysiela ako prvé špeciálne predvolebné duely politických strán, ktoré by na základe prieskumov zverejnených do 18. februára dosiahli hranicu 5% potrebnú na zvolenie do Národnej rady Slovenskej republiky. Špeciálne vydania relácie „Braňo Závodský naživo – volebný duel" odvysiela v termínoch 26.2., 29.2., 1.3. a 2.3. Žrebovanie dvojíc, ktoré sa v dueloch stretnú, je naplánované na tento piatok, 19. februára, v rannej šou Hemendex a prebehne pod dohľadom notára.

Poslucháči Rádia Expres budú poznať výsledky volieb medzi prvými.

Prvé odhady výsledkov exit pollu Televízie Markíza a Rádia Expres od agentúry Focus, získané z odpovedí voličov pri ich odchode z volebných miestností na otázku „Ktorú politickú stranu ste volili?", môžu poslucháči Rádia Expres počuť už v sobotu večer o 22:00.
Vo volebnom štúdiu Rádia Expres budú okrem iného odvysielané priebežné výsledky, redaktori sprostredkujú atmosféru z centrál volebných strán a tiež prvé reakcie lídrov politických strán. V štúdiu bude s Braňom Závodským aj politológ Grigorij Mesežnikov.
Volebná noc s Braňom Závodským začne v sobotu, 5.marca, od 22:00 a potrvá až do chvíle, pokiaľ nebudú k dispozícii konečné neoficiálne výsledky volieb.

Prvá povolebná debata v slovenskom éteri bude ráno na Exprese

Po volebnej noci prinesie Rádio Expres v spolupráci s Hospodárskymi novinami prvú povolebnú debatu s lídrami najsilnejších politických strán. Dve hodiny otázok a odpovedí bude moderovať Braňo Závodský a Marcela Šimková, šéfredaktorka Hospodárskych novín. Priamy prenos bude možné počúvať a zároveň sledovať v nedeľu, 6.marca, ráno od 8:00 do 10:00 iba na Exprese a na internetovej televízii Hospodárskych novín.

Obchodný partner Křetínského vyhovel žiadosti novinárov Le Monde

1. Obchodný partner Křetínského vyhovel žiadosti novinárov Le Monde

Francouzský bankéř Matthieu Pigasse, který spolu s českým podnikatelem Danielem Křetínským drží podíl ve společnosti Le Monde Libre, dnes podepsal upravenou verzi dohody zaručující vliv zaměstnanců, novinářů a čtenářů listu Le Monde na budoucí vlastnickou strukturu.

Krimi o zákulisí polície a mafie

2. Krimi o zákulisí polície a mafie

Novinka Mafiánska poprava vás zavedie do fiktívnej pohraničnej dediny Híd, kde sa odohráva príbeh, ktorý vychádza z reálnych udalostí. Oveľa významnejšie veci s dosahom aj na vyšetrovanie vraždy sa však odohrávajú v hlavnom meste, kde biele goliere rozhodujú o tom, či do správnych kresiel zasadnú správni šéfovia, ktorí pôjdu vrahom po krku. Zatiaľ čo iní sa stretávajú s mafiánmi na pumpách a berú od nich hotovosť.

Economia zriadila radu, ktorá má dozerať na redakčnú nezávislosť

3. Economia zriadila radu, ktorá má dozerať na redakčnú nezávislosť

Vydavatelství Economia zřídilo Radu pro redakční nezávislost. Tento orgán má hájit svobodnou žurnalistiku a čtenářům a veřejnosti zaručovat, že redaktoři Economie svoji práci vykonávají bez jakéhokoliv nevhodného vlivu i zásahů vlastníka společnosti.

Po boku Druckera ide do politiky aj bývalá televízna moderátorka (VIDEO)

4. Po boku Druckera ide do politiky aj bývalá televízna moderátorka (VIDEO)

Exminister zdravotníctva a vnútra dnes oficiálne predstavil tím svojej novej strany Dobrá voľba.

5. Zuzana Piussi: Ako dôverníčka som v súdnej sieni počúvala obvinenia a svedectvá Petra Tótha (VIDEO)

"Názov nového filmu Ukradnutý štát nie je prehnaný,“ hovorí Zuzana Piussi o svojom filme, ktorý sa pripravuje do kín.

Markíza: Haščák vypovedá na NAKA

6. Markíza: Haščák vypovedá na NAKA

Podnikateľ Jaroslav Haščák z Penty prišiel na výsluch do expozitúry Národnej kriminálnej agentúry v Nitre.

Polícia rozbila gang organizujúci podvody pri sledovaní TV

7. Polícia rozbila gang organizujúci podvody pri sledovaní TV

Polícia v niekoľkých európskych krajinách rozbila skupinu, ktorá organizovala podvody pri sledovaní obsahu platených televíznych kanálov.

8. Internet zaplavila nová výzva, pridávajú sa k nej policajti, hasiči, záchranári z celého sveta (FOTO)

Na sociálnych sieťach sa šíri nové šialenstvo, výzva #Tetrischallenge, ku ktorej sa pridávajú policajti, záchranári a ďalšie bezpečnostné zložky, ktoré zverejňujú fotky svojich áut a ich obsahu.

9. Pripravuje sa televízny seriál Pán prsteňov, na Novom Zélande sa už tešia (VIDEO)

Televízny seriál na motívy románu Pán prsteňov britského spisovateľa J.R.R. Tolkiena sa bude natáčať na Novom Zélande, kde vznikla aj rovnomenná úspešná filmová trilógia režiséra Petra Jacksona.

Reportéri bez hraníc žiadajú Zuzanu Čaputovú, aby vetovala tlačový zákon

10. Reportéri bez hraníc žiadajú Zuzanu Čaputovú, aby vetovala tlačový zákon

Reportéri bez hraníc (RSF) zverejnili vyhlásenie, v ktorom naliehajú na slovenskú prezidentku, aby nepodpísala pozmeňujúce a doplňujúce návrhy tlačového zákona, ktoré v utorok prijal parlament, pretože by slovenským politikom poskytli automatické právo na odpoveď v médiách, ak by uvedené správy boli „nepravdivé alebo zavádzajúce“.