LTE využívalo na pripojenie k internetu 1,1 mil. užívateľov

 

 

Na Slovensku medziročne štvornásobne vzrástol počet používateľov mobilného internetu pripojených prostredníctvom LTE technológie, keď k 30.06.2016 už viac ako 1,1 mil. používateľov využívalo na širokopásmové (vysokorýchlostné) pripojenie nové mobilné siete LTE. Až 72% z nich tvorili nefiremní zákazníci. Za prvý polrok 2016 užívatelia prostredníctvom LTE preniesli 4064 TB dát. Vyplýva to z údajov, ktoré mobilní operátori O2 Slovakia, Orange Slovensko, Slovak Telekom a SWAN Mobile poskytli Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb (RÚ).

Pre porovnanie v prvom polroku 2015 na širokopásmové pripojenie k internetu využívalo mobilné siete LTE na Slovensku viac ako 277,6 tis. používateľov, ktorí preniesli 978 TB dát.

V štatistike je zahrnutá len technológia LTE. Technológie GSM/GPRS a technológie tretej generácie (3G) sa nezapočítavajú. Reportované sú len maloobchodné prístupy. Do počtu užívateľov sú zahrnutí len aktívni užívatelia. Užívatelia s obmedzeným prístupom na internet alebo len s e-mailovými službami nie sú zahrnutí.