Film Po strništi bos získal Cenu divákov na filmovom festivale v Nemecku

Film Po strništi bos získal Cenu divákov na filmovom festivale v Nemecku Foto: FFC Goethe

Najnovší koprodukčný česko-slovensko-dánsky film legendárneho režiséra Jana Svěráka PO STRNIŠTI BOS si po úspechoch v Čechách a na Slovensku našiel svojho diváka aj za hranicami.

 

 

Cena divákov bola filmu udelená na 27. ročníku Filmového festivalu COTTBUS v Nemecku, jedného z najvýznamnejších festivalov orientovaných na filmy zo strednej a východnej Európy.
Film Po strništi bos videli diváci na dvoch vypredaných projekciách a práve oni rozhodli o tom, že si Jan Svěrák odnesiol z Cottbusu Cenu divákov.

"Nemecké publikum si našlo s filmom prekvapivo dobrý súlad. Nebolo to len tým, že sa odohráva počas vojny, zaujímalo ich detstvo, vzťah s rodičmi a zobrazenie minulosti včetne zabudnutých remesiel."
"Bolo to prvé medzinárodné festivalové uvedenie a hneď cena divákov, nič lepšie si režisér nemôže priať" povedal režisér filmu Ján Svěrák.

Vizitka:

Po strništi bos (Česko, Slovensko, Dánsko 2017, 110 min.)
Réžia: Jan Svěrák Scenár: Zdeněk Svěrák, Jan Svěrák Hudba: Michal Novinski Hrajú: Ondřej Vetchý, Tereza Voříšková, Jan Tříska, Alois Gréc, Viera Pavlíková, Oldřich Kaiser
Producentom filmu je Biograf Jan Svěrák Pictures
Česko-slovensko-dánskymi koproducentami filmu sú Phoenix Film, Novinski, Česká televize, Rozhlas a televízia Slovenska, Barrandov Studio a Innogy.
Film podporil Státní fond kinematografie, Audiovizuálny fond a Česká pojišťovna.
Premiéra filmu bola 24. augusta 2017.