Best FM chce byť novou Vivou

Best FM chce byť novou Vivou

Po konci rádia Viva môže byť následníkom Twistu rádio Best FM!

 


Rádiu Viva nepredĺžila Rada pre vysielanie a retransmisiu licenciu na vysielanie. Na svojich frekvenciách tak môže šíriť program len do 21. decembra, dokedy má platnú licenciu.
Rádio Viva bolo pritom nasledovníkom úspešného rádia Twist, ktoré zohralo dôležitú úlohu v prvých rokoch existencie samostatnej Slovenskej republiky. Svojim spravodajstvom a hudbou si Twist dokázal prilákať množstvo poslucháčov, ktorí po premenovaní v roku 2006 zostali poslucháčmi rádia Viva.

 

Viva patrí medzi málo rádií, ktoré sa nesústredili len na mladého poslucháča. Má svoju stabilnú poslucháčsku základňu vo veku 30-50. Na túto skupinu sa v súčasnosti okrem Slovenského rozhlasu zameriva aj rádio Best FM, ktoré vzniklo v roku 2012. Práve to môže byť alternatívou pre poslucháčov po rádiu Viva.

Rádio Best FM má totiž rovnakú cieľovú skupinu ako aj programový a hudobný formát ako rádio Viva a stoja za ním známi a skúsení moderátori a redaktori, dokonca aj pôvodne z Twistu. Best FM sa zameriava na najväčšie hity najmä rokov 80-tych s presahom na staršie hity a roky 90-te, československú hudbu nevynímajúc. Dôkazom je aj spustenie najnovšej relácie „Československý odvar", v ktorej sa objavia najväčšie hity československých hviezd soc-popu.

Best FM ponúka aktuálne spravodajstvo každú polhodinu, ktorého súčasťou sú informácie z domova, zahraničia, športu ako aj informácie o počasí a dopravný servis. Spravodajstvo je súčasťou moderovaného ranného a popoludňajšieho vysielania, ktoré majú na starosti skúsení moderátori Eva Peterová (Okey, STV) a Ďuro Šimko (Expres, Viva).

Oproti iným rádiám na trhu Best FM ponúka aj publicistické formáty ako napríklad spoločensko-politickú reláciu „Dialógy s Richardom Dírerom," ktorý bol roky redaktorom Twistu. A výnimkou nie je ani hudobný show „Večernú party" s legendou slovenského éteru Julom alias Pythonom.
Rádio vysiela na na frekvenciách: Bratislava 95.6 MHz, Bratislava - Devínska Nová Ves 88.0 MHz, Bratislava - Dúbravka 90.6 MHz, Bratislava - Petržalka 105.5 MHz, Banská Bystrica 95.6MHz, Nové mesto nad Váhom 95.5 MHz, Košice 93.8 MHz, Malacky 99.7 MHz, Prešov 94.0 MHz, Považská Bystrica 89.5 MHz, Stupava 105.6 MHz, Trnava 93.0 MHz a Žilina 98.0 MHz. Ďalších päť nových vysielačov pribudne na jar budúceho roka.