Reakcia agentúry na obvinenia z predraženej konferencie za 1,4 milióna eur

Reakcia agentúry na obvinenia z predraženej konferencie za 1,4 milióna eur Ilustr.foto: SBA

Spoločnosť Slovak Business Agency reaguje na kritiku IT odborníkov na konferenciu TechMatch Slovakia 2015.

Internetová diskusia o údajne predraženej medzinárodnej kontaktnej konferencii TechMatch Slovakia 2015 je zbytočná a zavádzajúca. TechMatch Slovakia 2015 je unikátne celotýždenné podujatie pre startup a inovácie, ktoré prináša do Bratislavy špičky svetovej startup scény a inovácií, investorov a mentorov zo Silicon Valley.

Podrobnosti o kritike: Odborníci bojkotujú štátnu konferenciu za 1,4 milióna eur

Cieľom podujatia nie je len podporiť startupy, ale prezentovať Slovensko v Silicon Valley ako miesto, kde vznikajú zaujímavé startupy, do ktorých je možné investovať.

Rámcová zmluva, ktorá bola vysúťažená v transparentnom verejnom obstarávaní prostredníctvom Európskeho vestníka verejného obstarávania, a ktorá nebola v procese ani raz spochybnená, stanovuje iba rámcovú cenu. Slovak Business Agency je v tejto súvislosti dohodnutá s asociáciou SAPIE na transparentnom a čestnom vyúčtovaní každého skutočne minutého centu.

„Vo verejnom obstarávaní sme požadovali nacenenie všetkých možných nákladov, ktoré môžu pri organizácii takéhoto veľkého podujatia vzniknúť s tým, že skutočné náklady budeme čerpať podľa skutočnej potreby. To v praxi vôbec neznamená, že všetky nacenené náklady aj využijeme. Ale museli sme mať tento prehľad", uvádza sa v stanovisku SBA.

SBA je pripravená preukázať reálne čerpanie všetkých nákladov na TechMatch Slovakia 2015 do posledného centu. Asociácia SAPIE bude súčasťou tejto kontroly.

„To posledné, čo by sme si v SBA želali je akákoľvek pochybnosť o akejkoľvek vynaloženej položke. TechMatch je transparentné podujatie a prináša pre ekosystém slovenského startupu naozaj neopakovateľnú príležitosť", konštatuje SBA.

***Práve teraz***Štátna Slovak Business Agency obhajuje startupovú konferenciu TechMatch Slovakia za 1,4 milióna...

Posted by Spravodajstvo RTVS on 9. október 2015