Volkswagen sa dištancuje od podvodnej stránky na Facebooku Ilustr.foto: Volkswagen

Volkswagen sa dištancuje od podvodnej stránky na Facebooku

21.10.2015 19:20 | Tlačové správy | Marek Chovanec

K podvodnej správe o rozdávaní 500 áut vydal importér značky Volkswagen pre Slovensko oficiálne stanovisko:

Porsche Slovakia ako autorizovaný importér značky Volkswagen pre Slovensko sa dôrazne dištancuje od medzičasom zrušenej podvodnej stránky značky Volkswagen Slovensko na sociálnej sieti Facebook a pripravuje právne kroky proti jej tvorcom.
Ako bolo publikované vo viacerých médiách, neznámi autori vytvorili falošnú stránku Volkswagen pre Slovensko na sociálnej sieti Facebook a na nej zverejnili súťaž o 500 automobilov Volkswagen Jetta. Autori sa inšpirovali emisnou aférou a uviedli do obehu nepravdivú informáciu, že Volkswagen dňa 10. 11. 2015vyžrebuje 500 automobilov Jetta s motorom TDI EA189 EU5 na Slovensku. Podmienkou pre účasť na žrebovaní bolo zdieľanie, resp. komentovanie stránky a výber farby vozidla. Inkriminovaná stránka bola uvedená do prevádzky 19.10.2015 a 21.10.2015 bola odstránená.

Odporúčame: Tisícky ľudí naletelo na kampaň o 500 áut zadarmo. Volkswagen nič nerozdáva

Porsche Slovakia ako autorizovaný importér značky Volkswagen pre Slovensko v tejto súvislosti zdôrazňuje, že šlo o podvod, ktorý hrubo porušil duševné vlastníctvo značky Volkswagen, od uvedenej falošnej stránky sa dôrazne dištancuje a odmieta akékoľvek nároky vyplývajúce z fingovanej súťaže. Oficiálna stránka značky Volkswagen na sociálnej sieti Facebook je: http://bit.ly/FB_Volkswagen.

Ku kauze Mariana Kotlebu v O 5 minút 12 sa vyjadril aj prezident policajného zboru

Vykázanie zo štúdia by z Kotlebu urobilo obeť, myslí si moderátor včerajšej kontroverznej relácie.

Zuzana Čaputová požiadala o mimoriadne vystúpenie v RTVS

V súvislosti so zhoršujúcou sa epidemiologickou situáciou na Slovensku požiadala Kancelária prezidentky Slovenskej republiky o mimoriadne vystúpenie vo verejnoprávnej televízii.

RTVS: Ospravedlňujeme sa divákom a dištancujeme sa od konania Mariana Kotlebu

Marián Kotleba si dnes v relácii O 5 minút 12 odmietol dať rúško. Na začiatku relácie a počas relácie ho o to požiadal moderátor Marek Makara, no Kotleba odmietol. Do relácie pritom nebol pôvodne pozvaný, RTVS avizovala ako hosťa za ĽSNS Rastislava Schlosára.

Kotleba dnes v RTVS nemal sedieť, a to nielen preto, že si nechcel dať rúško

RTVS sa dnes nechala hlúpo a nebezpečne zneužiť. V čase vážnej pandemickej situácie poslúžila na šírenie dezinformácií a zviditeľňovanie odporcov pandemických nariadení.

Hackeri zaútočili na bieloruskú štátnu televíziu, vo vysielaní ukázali protesty (VIDEO)

Bieloruskí hackeri narušili internetové vysielanie bieloruskej štátnej televíznej a rozhlasovej spoločnosti BT a miesto večerných správ umiestnili na jej web videá natočená na protivládnych protestoch.

Do kín prichádza film Krajina ve stínu (VIDEO)

Čiernobiela snímka, nakrútená na klasický pás, zaznamenáva skutočný príbeh z obdobia 30. až 50. rokov minulého storočia. Je kronikou toho, ako sa pokojné medziľudské vzťahy v malej obci v pohraničí premenia, keď okolo prejde veľká história.

AFP: Piatkový útok v Paríži asi súvisel s karikatúrami Mohameda

Piatkový útok v Paríži, pri ktorom útočník posekal dvoch ľudí neďaleko niekdajšieho sídla redakcie satirického časopisu Charlie Hebdo, mohol súvisieť s karikatúrami proroka Mohameda, ktoré predtým zverejnil Charlie Hebdo.

V Paríži došlo k útoku pri časopise Charlies Hebdo, prípad rieši protiteroristický úrad (VIDEO)

Muž a žena dnes boli zranení v Paríži pri útoku, ktorého vyšetrovanie prevzal protiteroristický úrad prokuratúry. Útočník vyzbrojený pravdepodobne sečnou alebo bodnou zbraňou oboch ľudí vážne zranil na ulici pred ich pracoviskom.

Signál 4ky sa opäť rozšíril do ďalších kútov Slovenska

Signál najmladšieho operátora 4ka sa šíri aj z nových vysielačov, ktoré v ostatnom kvartáli pribudli v  mnohých mestách. Plný komfort modernej 4G siete je tak dostupný pre tisícky nových zákazníkov ako zo západného, tak aj stredného či východného Slovenska.

Našli nezvestného blogera, ktorý v januári zverejňoval kritické videá o novej nákaze vo Wu-chan (VIDEO)

Po siedmich mesiacoch sa zrejme našiel čínsky právnik, aktivista a bloger Čchen Čchiou-š'. Nezvestný bol od chvíle, keď na prelome januára a februára kriticky informoval o situácii vo Wu-chan, ťažko zasiahnutom epidémiou choroby covid-19.