Markíza, RTVS aj TA3 budú mať mimoriadne vysielanie

Markíza, RTVS aj TA3 budú mať mimoriadne vysielanie Reprofoto Markíza

Finále amerických volieb je veľkou témou aj pre slovenské médiá. Viaceré televízie vyčlenili pre sledovanie výsledkov súboju Hillary Clintonovej a Daniela Trumpa mimoriadny priestor.

 


Markíza bude vysielať nadránom

 

Televízia Markíza bude vysielať mimoriadnu reláciu od 5:00 v stredu. Moderovať ju bude Zlatica Puškárová, ktorá bude v spojení s redaktorom Michalom Kovačičom, ktorý bude informovať priamo z USA.
" Do štúdia sme pozvali Mariána Leška a Dušana Fischera. A od šiestej hodiny si vychutnáte americké raňajky. Spoločnosť vám bude robiť Roman Juraško a Dodo Kuriľák a tešiť sa môžete napríklad aj na Celeste Buckingham," povedal riaditeľ spravodajstva a publicistiky Henrich Krejča.

Ďalšie mimoriadne spravodajstvo bude mať Markíza v stredu o 11:50.

RTVS bude mať niekoľko blokov mimoriadných správ

V utorok večer prinesie RTVS na Dvojke špeciálne vydanie relácie Večera s Havranom s názvom Akú Ameriku potrebuje Európa? S Michalom Havranom budú diskutovať Dušan Fischer, Joe Frim Feinberg a Erik Láštic. Zároveň RTVS prinesie živé vstupy redaktorov: Aleny Taranovej z Washingtonu a Martina Rajeca z New Yorku.

RTVS nechystá nočné vysielanie. V stredu bude mať rozšírené Ranné Správy RTVS aj Správy RTVS o 12.00. „V Ranných správach RTVS moderátor Miroslav Frindt privíta hosťa Tomáša A. Nagyho z Globsec Policy Institute a v Správach RTVS o 12.00 privítame Dušana Fischera z SFPA a Martina Bútoru, bývalého veľvyslanca v USA, aktuálne poradcu prezidenta SR," píše RTVS.

Aktuálne informácie z USA budú prinášať redaktorky: z Washingtonu stála spravodajkyňa RTVS Alena Taranová a z New Yorku šéfeditorka zahraničnej redakcie rozhlasového vysielania RTVS Oľga Baková.

Odporúčame aj: Americké voľby ponúknu české médiá v priamom prenose

TA3 bude mať exkluzívny exit poll

TA3 ako partnerská televízia CNN prinesie v stredu nadránom po 3:00 exkluzívny exit poll, ktorý robí americká spravodajská televízia CNN.
Špeciálne spravodajské štúdiá začali už v utorok. Počas volieb bude z utorka na stredu vysielať nepretržite.
Tematické štúdio k voľbám bude mať od 22:00 (utorok) až do 6:00 (streda). Moderovať ho budú redaktori zahraničnej redakcie Vladimír Lichvár a Peter Nittnaus.

V bloku po 22:00 prinesie v priamom prenose diskusiu, ktorú organizuje Veľvyslanectvo USA v Bratislave, hosťami budú Dušan Fischer (SFPA) a Grigorij Mesežnikov (IVO).

Počas celého dňa sa z Washingtonu bude hlásiť vyslaná redaktorka Hana Džurná a z Floridy spolupracovník Igor Teleky. Redaktor Marek Mašura bude s hosťami počas dňa rozoberať vplyv prezidentských volieb v USA na ekonomiku vo svete a teda aj na Slovensko.

V stredu v priamom prenose prinesie TA3 aj brífing novozvoleného prezidenta USA.

Hosťami v štúdiu TA3 budú počas týchto dvoch dní: Branislav Kováčik, Fakulta politických vied a medzinárodných vzťahov UMB v Banskej Bystrici, Dušan Fischer, analytik SFPA, Jakub Lepš, amerikanista, Pavel Tomášek, šéfredaktor Aktuálně.cz, Gilbert Futó, politológ