Redaktor Markízy sa ohradil proti obvineniam Danka

Redaktor Markízy sa ohradil proti obvineniam Danka Reprofoto Markíza

Michal Kovačič odmieta podozrenia, s ktorými prišiel Andrej Danko, a kritizuje aj komentár Daga Daniša.

 

 

Predseda parlamentu Andrej Danko sa už dlhšie netají tým, že nedôveruje mediálnemu poradcovi premiéra Erikovi Tomášovi. Najnovšie na utorkovej tlačovej besede Danko naznačil, že nepríjemné otázky, ktoré dostal v poslednej predvolebnej debate na Markíze, podsunul vraj televízii práve Erik Tomáš.

Danko, ako už viackrát predtým, sa aj na utorkovej tlačovej besede sťažoval, že vraj viacerí novinári sú podplatení, aby písali proti nemu.

Redaktor Markízy Kovačič ho požiadal, aby takých novinárov menoval: "Povedzte konkrétne, kto zaplatený čo napísal." Danko nikoho ani v utorok nemenoval, no začal kritizovať predvolebnú debatu na Markíze, ktorú moderoval Kovačič spolu so Zlaticou Puškárovou. „Keď som bol pred politikov (pred voľbami – pozn.red.) u vás v relácii v televízii, bolo záhadné, ako ste mi položili pár otázok, len mne a nie kolegom. Nebudem tu rozoberať vzťah Erika Tomáša s Puškárovou a ďalšie veci," začal Danko. Keď sa ho prekvapený Kovačič spýtal, čo tým chce naznačiť, Danko dodal: „Ja tým chcem naznačiť, že niektoré médiá nie sú objektívne k predsedom politických strán... Ja tu hovorím o ataku na mňa, že niekomu vadili úspechy SNS a tomu Dankovi bolo treba dať po krížoch... Môj vzťah k Erikovi Tomášovi poznačila aj táto relácia," povedal.

V predvolebnej relácii sa Kovačič pýtal Danka na privatizáciu Lesostavu Revúca Dankovou rodinou.

Tlačovej besede Danka sa venuje dnes aj Dag Daniš. V komentári na Aktuality.sk píše, že v niečom môže mať Danko pravdu. „Zdroje z poslaneckého klubu SNS tvrdia, že Danko bol v mediálnej vojne s Ficom už pred voľbami. Danko je presvedčený o tom, že Ficov poradca Erik Tomáš posunul Markíze informácie o jeho rodine a privatizácii. Priamo počas volebnej kampane. Či je to pravda, nevieme. Vieme len to, že vo volebnom štúdiu Markízy dostal nepríjemné otázky. A vieme ešte to, že Danko sa vtedy na Fica aj Tomáša dosť nahneval," napísal Daniš.

Odporúčame aj: Redaktor Markízy reaguje na útok Fica: Necítim sa dotknutý, ale prekvapený áno

Kovačič akékoľvek spochybňovanie predvolebnej diskusie odmieta. „Včera sme sa od predsedu SNS dozvedeli, čo sa malo udiať v predvolebnom štúdiu na Markíze. Otázky na privatizáciu Lesostavu Revúca jeho rodinou vraj dostal preto, že mi ich podsunul Erik Tomáš v snahe pomôcť Smeru," reagoval dnes Kovačič na Facebooku, kde upozorňuje, že „tie super tajné informácie o Lesostave a Dankovcoch" neboli nové a že o kauze už v októbri 2015 písala novinárka Eva Mihočková v článku v Plus 7 dní a písal o tom aj Vladimír Jancura v Pravde už v máji 1999. „Týmto ďakujem Eve (Mihočkovej) za dobrú robotu a pozdravujem Daga. A prezradím mu niečo zo zákulisia. Keď sa redaktor pripravuje na poslednú (vyše hodinovú) predvolebnú diskusiu, musí prečítať dve-tri stovky strán programov, článkov aj komentárov. Do finálnej prípravy si ale zahŕňa len dobre preverené informácie. Odporúčam ti to tiež," odkazuje Kovačič.