Nikodým a Banášová budú tváre novej televíznej šou

Nikodým a Banášová budú tváre novej televíznej šou Foto: Nova, Lukáš Vrtílek

Slovenská televízia o pár dní nasadí do vysielania výpravnú zábavnú šou od autora Big Brother.

 

 

Ťažiskovým formátom jarnej sezóny Slovenskej televízie je zábavno-súťažná šou Milujem Slovensko. Hoci do vysielania sa dostane už na Veľkonočný pondelok 1. apríla, televízia podrobnosti o formáte zatiaľ tají. Vo vysielaní bude novej relácii patriť ootom vždy piatkový večer, ktorý tradične patril Legendám popu.

Moderátorom relácie, v ktorej celebrity zábavnou formou odpovedajú na otázky o Slovensku, bude Martin Nikodým. Ten sa posledné dni stáva tvárou STV, moderuje aj reláciu Galileo. V predvolebnej kampani moderoval mítingy Smeru.

Podstatné miesto v šou budú mať kapitáni dvoch celebritných tímov. Podľa informácií Omédiách.com kapitánkou bude Adela Banášová a druhým mal byť herec Juraj Kemka. Televízia plány zmenila, druhým kapitánom má byť Daniel Dangl (aktualizácia). V každej časti budú zastupovať družstvo zložené z celebrít. „Kapitáni tímov a šestica súťažiacich nás prostredníctvom zábavných súťaží prevedú svetom slovenského filmu, televízie, športu, hudby, jazyka a iných zaujímavostí Slovenska," píše v anotácii televízia. Nový formát bude zisťovať, aké znalosti o Slovensku majú nielen diváci, ale hlavne aké vedomosti majú prítomné celebrity. Tých sa v relácii vystrieda niekoľko desitok.

Režisérom relácie je Radoslav Štefanov zo spoločnosťou Good TV. Režíroval reality šou Farmár hľadá ženu, Mama, ožeň ma, Extrémne rodiny, Hotel Paradise či Mojsejovcov.

"Našou ambíciou je urobiť z toho formát viacerých sezón," povedal Václav Mika na rokovaní rady, podľa ktorého sa formát bude vyrábať vo vlastných kapacitách.

Prečítajte si aj STV bude mať novú zábavnú reláciu Milujem Slovensko.

Zábavný formát vymyslel Holanďan John de Mol, autor reality show ako Big Brother, the Voice. Formát od holandskej spoločnosti kúpili napríklad televízie v Belgicku, Francúzsku, Bulharsku, ale aj v Číne, Chorvátsku a v mnohých ďalších krajinách.

 

Martin Nikodým  Foto:RTVS

V Českej republike tento formát nasadzuje Prima, ktorá ho už promuje niekoľko týždňov. Kreatívnou producentkou českej verzie je Adriana Kronerová známa z projektov LokalTV, alebo Česko Slovenská má talent, Profesionáli.
Kapitánmi českej verzie budú Jakub Prachař a Lou Fanánek Hagen, moderátorom bude Libor Bouček.