Kiska chce kvôli vražde novinára mimoriadne vystúpiť v televízii

Kiska chce kvôli vražde novinára mimoriadne vystúpiť v televízii Reprofoto RTVS

 

  

Prezident Andrej Kiska požiadal v súvislosti s vývojom po vražde investigatívneho novinára Jána Kuciaka o mimoriadnej vystúpenie v televízii.

"Kancelária prezidenta SR požiadala RTVS o mimoriadne vystúpenie hlavy štátu. RTVS samozrejme tejto požiadavke vyhovela a pán prezident vystúpi na Jednotke v nedeľu 4. marca po hlavných večerných správach," povedala pre Omédiách.com hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková.

„Chladnokrvná vražda mladých ľudí je otrasným činom, ktorý musí byť potrestaný. Musíme čo najrýchlejšie nájsť tých, čo to urobili, a zaistiť bezpečnosť novinárov. Využitím všetkých prostriedkov, ktoré na to máme,“ prehlásil Kiska v pondelok. Od vtedy sa k prípadu vraždy nevyjadril.

Prezident v pondelok prevezme od ministra kultúry Marka Maďariča jeho abdikáciu. Maďarič povedal, že sa nedokáže vyrovnať s tým, že za jeho pôsobenia bol zavraždený novinár.

Dvojnásobná vražda, ktorej motívom bola podľa polície zrejme investigatívna práca reportéra, vyvolala vlnu nevôle medzi politikmi, novinármi, u verejnosti aj v zahraničí.

Odporúčame aj: Bývalý redaktor Plus 7 dní: Tému o mafii, ktorej sa venoval zavraždený novinár, mi v Pluske zhora stopli

Svoje miesta na úrade vlády opustili dvaja spolupracovníci premiéra Roberta Fica - tajomník bezpečnostnej rady štátu Viliam Jasaň a premiérova asistentka Mária Trošková.

Viac: Vyhlásenie Troškovej a Jasaňa k vražde novinára a jeho partnerky

Na ich niekdajšie podnikateľské väzby s osobami zrejme blízkymi talianskej mafii upozornil zavraždený novinár vo svojom poslednom článku, ktorý zverejnil Kuciakov domovský portál Aktuality.sk a ďalšie slovenské médiá.