Dajto začína vysielať aj hokej

Dajto začína vysielať aj hokej

Televízia Dajto bude vysielať dva prípravné zápasy na MS v hokeji 2013. Chystá sa aj na hokej na olympiáde v Soči.

 

 

Markíza získala vysielacie práva k dvom prípravným zápasom slovenskej hokejovej reprezentácie s tímom Bieloruska, oznámila dnes televízia. Odvysiela ich na Dajto. Prvý priamy prenos s názvom Dajto v hokeji: Bielorusko – Slovensko odštartuje v piatok 12. apríla o 17:55, druhý v sobotu 13. apríla o 15:55.
Oba zápasy bude Markíza bezplatne vysielať aj na spravodajského portály TVNoviny.sk prostredníctvom online kanálu Markíza News. Zápasy sa hrajú sa v rámci série Euro Hockey Challenge.

Slovenskí hokejoví reprezentanti začínajú tretí blok záverečnej prípravy pred svetovým šampionátom vo Švédsku a Fínsku. Po dvoch prehrách vo Švédsku to budú zápasy v bieloruských mestách Žlobin a Bobrujsk proti domácej reprezentácii, ktorá v úvode prípravy pred MS dvakrát zdolala Nemecko.

"Vicemajstri sveta sa po prvý raz objavia na obrazovkách televízie Dajto. Pre viacerých reprezentantov to môže byť posledná možnosť ukázať trénerovi Vladimírovi Vůjtekovi, že si zaslúžia miestenku na májové majstrovstvá sveta," povedal Martin Lisý, vedúci športovej redakcie TV Markíza.

Komentátorom zápasov bude Matúš Krutý a spolukomentátorom Miroslav Hlinka, bývalý slovenský reprezentant v hokeji.

Dajto už hokej vysielala, v decembri minulého roka – bolo to päť decembrových zápasov Red Bulls Salute - European Trophy Finals 2012 s účasťou HC Slovan Bratislava.

"Dalšie hokejové zápasy v súčasnosti vysielať neplánujeme, veľkým highlightom na obrazovkách Markízy však bude buducoročný hokejový šampionát zo zimnej olympiády v Soči," povedal Lukáš Kočišek z PR Markízy.