Hokejová NHL pokračuje na obrazovkách TV Dajto

Hokejová NHL pokračuje na obrazovkách TV Dajto

Skupina Markíza divákom opäť prinesie zápasy z hokejovej súťaže NHL. TV Dajto prinášala priame prenosy zo zámorskej NHL už vlani.

V poradí 104. ročník zámorskej hokejovej NHL sa začne o tri mesiace neskôr, ako býva zvykom a namiesto tradičných 82 zápasov odohrá každý tím iba 56, pričom všetky stretnutia a presuny klubov budú sprevádzať prísne hygienické opatrenia.
Vedenie NHL preskupilo tridsaťjeden tímov do štyroch nových divízií. Sedem kanadských tímov vytvorilo Severnú divíziu. 24 klubov z USA sa rozdelilo do troch ďalších: Západnej, Centrálnej a Východnej. Víťaza Stanleyho pohára spoznáme v júli.

"Som rád, že televízia Dajto aj tento rok môže divákom sprostredkovať zápasy z najprestížnejšej hokejovej súťaže sveta. Pred viac ako troma mesiacmi sa slovenskí fanúšikovia v našom priamom prenose tešili pohľadom na slovenského obrancu Erika Černáka, ktorý získal s Tampou Bay Stanleyho pohár a bolo by skvelé, keby sa podobný kúsok podaril niektorému zo slovenských hráčov aj v tejto sezóne," povedal Martin Lisý, šéfredaktor redakcie športu TV Markíza.

Otváracím zápasom skrátenej sezóny NHL na Dajto bude vo štvrtok 14. januára 2021 od 01:05 hod. kanadské derby medzi Torontom a Montrealom, v drese ktorého nebude chýbať náš najproduktívnejší hráč minulej sezóny Tomáš Tatar. Následne si diváci Dajto budú môcť každý týždeň pozrieť jeden z nočných zápasov NHL. Zápasmi budú sprevádzať komentátorské dvojice v zložení Marek Matušica, Tomáš Kurilla, alebo Miroslav Held.

V NHL sa opäť predstavia aj slovenskí hráči Tomáš Tatar, Zdeno Chára, Andrej Sekera, Erik Černák, Richard Pánik, Martin Fehérváry, či Jaroslav Halák.

Zloženie divízií NHL pre ročník 2020/2021:

Severná divízia: Calgary, Edmonton, Montreal, Ottawa, Toronto, Vancouver, Winnipeg
Západná divízia: Anaheim, Arizona, Colorado, Los Angeles, Minnesota, San Jose, St. Louis, Vegas
Centrálna divízia: Carolina, Chicago, Columbus, Dallas, Detroit, Florida, Nashville, Tampa Bay
Východná divízia: Boston, Buffalo, New Jersey, New York Islanders, New York Rangers, Philadelphia, Pittsburgh, Washington