Redaktor Novy vtipkoval na tému uhorených detí v Rusku

Redaktor Novy vtipkoval na tému uhorených detí v Rusku Reprofoto TV Nova

Televízia Nova v utorok ráno do relácie Snídane s Novou pozvala hovorcu pražských hasičov Martina Kavku, s ktorým sa moderátor TV Nova Petr Říbal mal rozprávať na tému bezpečnostných opatrení.


Hasič určite netušil s akým nepríjemným pocitom bude z relácie odchádzať. „Tie deti boli zamknuté. Zamknúť niekoho do nejakého priestoru, to proste nemôžete urobiť. Tam musia byť voľné únikové cesty," povedal Kavka. Do toho mu skočil moderátor Říbal a spýtal sa: "Martine, máte deti? No, tak niekedy ich predsa musíte niekam zavrieť. Aby bol pokoj, "povedal v živom vysielaní Říbal a začal sa smiať. "Ja to samozrejme zľahčujem, ale je to peklo," dodal.

V nedeľu pri požiari v obchodnom centre sibírskeho Kemerova zomrelo 64 ľudí, medzi ktorými bolo okolo 40 detí. Stále je nezvestných 38 osôb, z toho 26 detí.

"Komentár Petra Říbala považujeme za nevhodný a vyznel bezohľadne ku všetkým obetiam požiaru obchodného centra v Rusku," napísal podľa webu aktualne.cz riaditeľ spravodajstva TV Nova Kamil Houska s tým, že všetkým divákom a pozostalým rodinám sa televízie ospravedlňuje. "Pre Petra Říbala z toho vyvodíme dôsledky," dodal Houska. Dodatočne sa ospravedlnil aj moderátor.