Z JOJ odchádza dlhoročný redaktor, aj kvôli vražde Jána Kuciaka

Z JOJ odchádza dlhoročný redaktor, aj kvôli vražde Jána Kuciaka Reprofoto TV JOJ

Z televízie JOJ odchádza Richard Bolješik, ktorý je reportérom TV JOJ už jedenásť rokov. Posledné roky pracoval hlavne v redakcii KRIMI.

 

„Je to moje osobné rozhodnutie. Značne ho nakoniec akcelerovala aj vražda novinára Jána Kuciaka, ako aj udalosti s tým súvisiace,“ povedal Bolješik pre Omédiách.com.
S novinárčinou však nekončí. „Chcem sa viac venovať investigatíve, skúsiť pracovať iným, novým spôsobom a možno na iných platformách,“ povedal odchádzajúci redaktor TV JOJ.

„Aktuálne vyhodnocujem všetky možnosti a ponuky, akou cestou ísť ďalej. Po 20-tich rokoch v televíziách si dávam priestor a čas na slobodné rozhodnutie. Mám veľa nápadov a vízií, ktoré by som chcel v spravodajstve ešte realizovať. Rovnako som zozbieral za tie roky množstvo materiálov, ktoré by vydali na niekoľko tematických krimi kníh či dokumentov,“ dodal.

Richard Bolješik začínal v roku 1998 vo VTV, pracoval aj v TV Markíza, TA3, TV BA či TV Karlova Ves.

Pred niekoľkými dňami priniesol reportáž o tom, že Tibor Gašpar nehovoril pravdu, keď tvrdil, že šéf protikorupčnej jednotky Národnej kriminálnej agentúry Róbert Krajmer nebol len pred domom zavraždeného novinára Jána Kuciaka vo Veľkej Mači. Bolješik priniesol zábery na Krajmera, ako vchádza do domu zavraždeného páru.

Bolješík získal viacero ocenení. Napríklad za reportáž o prípade pani Jellinkovej, kde v boji o majetok chcel manžel dokázať cez súdy a psychiatriu, že jeho žena je nesvojprávna. V roku 2014 za sériu investigatívnych reportáží pod názvom „Vykostení po smrti“, išlo o biznis s odberom kostí a tkanív z tiel mŕtvych. V roku 2013 získala cenu aj jeho reportáž o 90 podvedených v mene Magistrátu BA s obecnými bytmi.