Kočner vyhral prvý spor s Markízou o miliónové zmenky

Kočner vyhral prvý spor s Markízou o miliónové zmenky Reprofoto Markíza

Podnikateľ Marián Kočner a jeho firma Správa a inkaso zmeniek vyhrali prvý zo série sporov o miliónové zmenky, ktoré žiada zaplatiť od bývalého riaditeľa Markízy Pavla Ruska, presnejšie 8,3 milióna, ktoré ak nebude mať Pavol Rusko musí zaplatiť televízia Markíza.

 

Informáciu priniesol Denník N. Sudkyňa Okresného súdu v Petržalke Zuzana Maruniaková dala za pravdu Kočnerovi.

Markíza zmenky považuje za falzifikáty. Právnici televízie tvrdia, že podľa odborných posudkov, ktoré získali, podpis na zmenkách pripomína ten, ktorým sa bývalý riaditeľ televízie podpisoval až o niekoľko rokov neskôr. "Je zjavné, že Pavol Rusko sa v roku 2000 podpisoval úplne inak, ako vyzerali podpisy na sporných zmenkách. Predpokladáme, že boli vytvorené oveľa neskôr, rádovo okolo roku 2016-2017," povedal začiatkom apríla v Televíznych novinách Markízy právny zástupca televízie Tomáš Kamenec.

Samotný Rusko, ktorý je v spore bližšie ku Kočnerovi, pred súdom pravosť zmeniek potvrdil. "Znalecký posudok sa drží faktov. Odborné stanovisko si môžete vycucať z prsta. Nepoužívate na to znalecké razítko a znalec vlastne ničím neručí," reagoval začiatkom apríla pre Markízu Kočner.

Kočnerova firma „Správa a inkaso zmeniek" ako žalobca žiada vyplatenie viacerých zmeniek spolu vo výške niekoľko desiatok miliónov eur od Pavla Ruska.