V súvislosti s úmrtím herca a hudobníka mení RTVS program

V súvislosti s úmrtím herca a hudobníka mení RTVS program

V sobotu večer zomrel vo veku nedožitých 65 rokov herec a hudobník Marián Geišperg.

 

„RTVS so zármutkom prijala správu o úmrtí herca a pesničkára Mariána Geišberga. Jeho výraznú osobnosť si pripomenieme dnes od 22:40 na Dvojke vo filme Kára plná bolesti a v hudobnom dokumente Nápoky z cyklu Pesničkári slovenskí.,“ píše RTVS. Film režiséra Stanislava Párnického z roku 1985 Kára plná bolesti rozpráva dramatický príbeh dvoch chudobných mládencov žijúcich na okraji spoločnosti, ktorí počas druhej svetovej vojny snívajú o zasľúbenej krajine. V hlavných úlohách sa predstavili Marián Geišberg a Marián Zednikovič.

Aj rádio Devín v súvislosti s úmrtím herca a pesničkára Mariána Geišberga upravilo svoj program a playlist. Dnes 11. novembra o 21:00 odvysiela reprízu rozhlasovej hry Jozefa Lenharta Dom pre holuba z roku 1990 s hereckým koncertom Mariána Geišberga ako Petra a Márie Prechovskej ako Tety v réžii Viktora Lukáča.

V rámci Čítania na pokračovanie prinesie 12. až 16. novembra o 13:30 reprízu čítania z prózy Jána Johanidesa Nepriestrelná žena z roku 2004 s Geišbergom ako interpretom v réžii Jara Riháka. V rámci Ranníčka od 12. do 16. novembra si poslucháči o 7:04 môžu vypočuť čítanie z prózy Daniela Heviera Krajina Agord. V rámci Veršov prinesie o 9:10 cyklus päťminútoviek s Mariánom Geišbergom ako interpretom.

V pondelok 12. novembra o 17:00 pripravilo mimoriadnu Ars literu Zuzany Belkovej s prozaickou tvorbou Mariána Geišberga. V utorok 13. novembra o 8:08 sa poslucháči v rubrike Čo dnes počúva zoznámia s jeho pesničkovou tvorbou.

V nedeľu 18. novembra o 15:30 v rámci Zóny prózy odvysiela Rádio Devín reprízu dvoch poviedok Mariána Geišberga pod názvom Ono ma to poje z roku 1999 a vo štvrtok 22. novembra o 19:00 mimoriadne Folkfórum o jeho tvorivej osobnosti ako folkového autora a interpreta.