RTVS má nový večerníčkový seriál aj s Táňou Pauhofovou a hudbou Jany Kirschner (VIDEO)

RTVS má nový večerníčkový seriál aj s Táňou Pauhofovou a hudbou Jany Kirschner (VIDEO)

Nový sedemdielny animovaný seriál Tresky plesky vysiela RTVS na Dvojke po 18:30 od 26. decembra do Nového roka.

 

Hlavnou postavou večerníčkového seriálu je Kata Strofová, bláznivá moderátorka televízie Tresky plesky, ktorá je vždy v epicentre diania a priebežne komentuje dej. Tresky plesky sú určené najmä deťom v predškolskom a rannom školskom veku. „Sme radi, že vznikol seriál, ktorý deti nielen pobaví, ale dozvedia sa aj veľa zaujímavého o tom, ako zázračne funguje príroda okolo nás. Kata Strofová nás zavedie do mikrosveta molekúl, častíc, snehových vločiek či kvapiek vody. A všade tam sa odohrávajú neuveriteľné príbehy plné humorných situácii, pestrých farieb a chytľavých pesničiek,“ povedala dramaturgička RTVS Halka Marčeková.

V každom zo siedmich dielov sa deti dozvedia základné princípy vzniku a priebehu jedného prírodného javu – blesku, požiaru, lavíny, sopky, cunami, tornáda alebo o tom, ako vznikajú diery v zemi. „Ako malá som rada pozorovala svet okolo a prírodu. Predstavovala som si, čo sa deje, keď hrmí, prší alebo sneží,“ prezradila dôvody vzniku seriálu jeho režisérka, výtvarníčka a animátorka Veronika Kocourková. „Pri Treskoch pleskoch mi išlo o to, aby sa deti aj dospelí prestali báť, a aby sa začali tešiť z objavovania nových vecí a učenia,“ dodala.

Kreslenej postavičke Kate Strofovej prepožičala hlas herečka Táňa Pauhofová. V ďalších animovaných hrdinoch spoznajú diváci hlasy Petra Krajčoviča, Michala Domonkoša, Gabriely Škrabákovej, Daniela Fischera, Juraja Hrčku, Daniely Kuffelovej, Juraja Ďuriša či Mariána Labudu. Úvodnú zvučku seriálu Tresky plesky naspievala Jana Kirschner.