Slovenské ministerstvo zahraničných vecí spolu s českým vítajú koniec bojov v Game of Thrones

Slovenské ministerstvo zahraničných vecí spolu s českým vítajú koniec bojov v Game of Thrones

Ministerstvo zahraničných vecí víta ukončenie dlhoročnej občianskej vojny v Západozemí, oznámilo dnes na oficiálnej stránke na facebooku české ministerstvo zahraničných vecí.

 

„Zvolenie Brandona Starka vnímame ako pozitívny krok k posilneniu stability kráľovstva a pre zlepšenie životných podmienok obyvateľstva,“ napísalo ministerstvo v statuse s typickou fotkou vlka, ktorý je symbolom rodu Stark s Game of Thrones.

Fantasy seriál z produkcie HBO vyvrcholil v nedeľu šiestou epizódou záverečnej ôsmej série, v ktorej došlo k vyvrcholeniu bojov o Železný trón.

K českému ministerstvu sa pridalo o pár hodín aj slovenské, ktoré tiež víta ukončenie občianskej vojny v Západozemi.

„Návrh priamej voľby kráľa, ktorý predniesol Samwell Tarly ale považujeme za hodný ďalšej diskusie. Našim občanom však neodporúčame do Západozeme cestovať, kým sa nová politická situácia nestabilizuje,“ píše ministerstvo na svojej stránke Zahraničná politika sa nás týka.

Odporúčame aj: DIGI priniesla finále Game of Thrones do kina (PR)

Zábavný status sprevádzajú mnohé vtipné komentáre. Napríklad David z ČR sa pýta: "Ako to bude s možnosťou vycestovať na Sever po odtrhnutí od zbytku kráľovstva?" alebo či "vyjednali dohodu alebo ide o tvrdý Nordxit?“

Status českého ministerstva má už viac ako tisíc zdieľaní.