RTVS v súvislosti s úmrtím Dušana Mitanu mení program

RTVS v súvislosti s úmrtím Dušana Mitanu mení program Foto: RTVS

V stredu vo veku 72 rokov zomrel známy spisovateľ, scenárista a dramatik Dušan Mitana.


RTVS v súvislosti s úmrtím Dušana Mitanu mení program. Jeho život a tvorbu si pripomenie v televíznom aj rozhlasovom vysielaní.

 Dnes o 22:45 pripomenie D. Mitanu na Dvojke v portréte Pútnik Dušan Mitana, zajtra predpoludním o 10:00 si na Dvojke budú môcť diváci pozrieť inscenáciu Navráťte sa k otcom svojim.

Rádio Devín ako spomienku na zosnulého slovenského spisovateľa mimoriadne uvedie Čítanie na pokračovanie s názvom Holé príbehy, od dnes do piatku 24.5. vždy o 13:30. Dnes o 15:50 si Dušana Mitanu pripomenie Rádio Devín aj prostredníctvom jeho veršov v podaní Ivana Vojteka z roku 1997 s názvom Tak už vstaň. O 17:00 rádio uvedie hodinovú reláciu autorky Jany Hevešiovej Zaznamenávanie chvíle s Dušanom Mitanom z roku 1994. Vo štvrtok 23.5. o 20:00 v rámci Literárneho RD – Poézia odvysiela Rádio Devín reprízu relácie Poetikon – Šialený mesiac z roku 1993, koncipovanú ako stretnutie Dušana Mitanu s dielami básnikov, ktoré sú mu blízke.

V nedeľu 26.5. bude Rádio Devín pokračovať v spomienke na Dušana Mitanu, o 14:00 ponúkne jeho poviedku Jastrab v autorskom spracovaní Slávky Liptákovej. Literárne RD – Próza o 15:00 bude patriť dvom jeho prózam Cesta za bratom a Môj rodný cintorín. O 21:00 v rámci Dramatického RD  – Rozhlasová hra na nedeľu uvedie rozhlasovú hru Dušana Mitanu: Nero alebo Posledný súd.

Rádio Devín pripravuje aj špeciálne vysielanie v deň poslednej rozlúčky s týmto významným spisovateľom, oznámila RTVS v tlačovej správe.

Rádio Regina Západ odvysiela dnes popoludní príspevok Spomienka na Dušana Mitanu. Poslucháči si o 13:12 budú môcť vypočuť ukážky diel D. Mitanu, ale aj o jeho tvorbe a životnej filozofii. Na spisovateľa zaspomína aj literárny vedec Igor Hochel.