Pripravuje sa televízny seriál Pán prsteňov, na Novom Zélande sa už tešia (VIDEO)

Pripravuje sa televízny seriál Pán prsteňov, na Novom Zélande sa už tešia (VIDEO) Foto: Amazon

Televízny seriál na motívy románu Pán prsteňov britského spisovateľa J.R.R. Tolkiena sa bude natáčať na Novom Zélande, kde vznikla aj rovnomenná úspešná filmová trilógia režiséra Petra Jacksona.


Svetové televízne práva na Tolkienov fantasy príbeh zo Stredozeme kúpila pred dvoma rokmi americká spoločnosť Amazon.
Očakáva sa, že pôjde o najdrahší televízny program všetkých čias, ktorého cena dosiahne najmenej miliardu dolárov, napísal server BBC.

Dej nového seriálu by mal predchádzať udalostiam z prvého dielu trilógie Pán prsteňov, teda Spoločenstva Prsteňa. Divízia Amazon Studios v utorok vo vyhlásení napísala, že prípravné práce pred natáčaním sa už začali a samo natáčanie začne v nadchádzajúcich mesiacoch.

"Keď sme hľadali miesto, kde by sme mohli oživiť prapôvodnu krásu druhého veku Stredozeme, vedeli sme, že musíme nájsť niečo veľkolepé - nedotknuté pobrežie, lesy a hory," uviedol Amazon.

Medzi vybranými hlavnými postavami sa objaví aj mladá rakúska herečka Markella Kavenagh.

Novozélandský minister hospodárskeho rozvoja Phil Twyford povedal, že projekt krajine prinesie mnoho výhod, vrátane nových pracovných príležitostí a významných zahraničných investícií.

Tri filmy, ktoré podľa Tolkienovej trilógie natočil novozélandský režisér Peter Jackson - Spoločenstvo Prsteňa, Dve veže a Návrat kráľa - zarobili podľa agentúry Reuters po celom svete takmer tri miliardy dolárov. Získali tiež celkom 17 cien americkej filmovej akadémie Oscar.

Úspešné boli aj filmy na motívy ďalšieho Tolkienovho diela Hobit alebo Cesta tam a zase späť.

Úspech filmových príbehov zo sveta ľudí, elfov, trpaslíkov a čarodejníkov podporil na Novom Zélande cestovný ruch a pritiahol milióny návštevníkov na miesta, kde zábery vznikali.