Televízie chystajú k rozlúčke s Karlom Gottom špeciálne vysielanie

Televízie chystajú k rozlúčke s Karlom Gottom špeciálne vysielanie Foto: karelgott.com

V súvislosti s poslednou rozlúčkou so spevákom Karlom Gottom v piatok a v sobotu chystajú televízie v ČR ale ja na Slovensku, špeciálne vysielanie.

V piatok sa s populárnym spevákom môže od 08:00 do 22:00 rozlúčiť verejnosť v Paláci Žofín a v sobotu sa od 11.00 uskutoční pohreb so štátnymi poctami a zádušná omša vo svätovítskej katedrále na Pražskom hrade.

Najvýraznejšie upravila program Česká televízia (podrobnosti dole pod článkom).

ČT začne na spravodajskom kanáli ČT24 špeciálne vysielanie v piatok v Štúdiu 6 medzi 05:59 hodinou a 10:00. Prinesie spomienky priateľov aj rozhovory s expertmi. Nasledovať bude Studio ČT24 medzi 17:33 a 18:28 a Špeciál od 20:00 s priamym prenosom z pražského Žofína, kde sa ľudia môžu až do 22:00 sa spevákom rozlúčiť.

Odporúčame aj: Gottova rodina zverejnila na webe spevákovo parte (FOTO)

V sobotu bude špeciálne vysielanie pokračovať od 07:00 Štúdiom 6 Víkend, ďalej od 10:30 Špeciálom ČT24 a následne od 11:00 priamym prenosom zádušnej omše z katedrály sv. Víta na Pražskom hrade. Od 12:00 opäť nadviaže Špeciál ČT24.

"Spomienke na Karla Gotta bude venovaný aj večerný program na ČT1. Česká televízia sa rozhodla začať tohtoročný ročník StarDance dielom nazvaným Pocta legende. Večer venovaný Karlovi Gottovi uvedie o týždeň skôr oproti pôvodnému plánu. Prostredníctvom tanečných vystúpení pripomenie to najlepšie z éry mimoriadne obľúbeného umelca," doplnila hovorkyňa ČT Karolína Blinková.

Rozlúčku s Karlom Gottom z chrámu sv. Víta naživo odvysiela aj RTVS na Jednotke od 10:30 do 13:00.

Podrobnosti: Mimoriadny program počas pohrebu Karla Gotta prinesie aj Markíza a RTVS (VIDEO)

Televízia Prima chystá v piatok aj v sobotu mimoriadne správy s Teréziou Tománkovou, ktorá bude divákov informovať o dianí, a Gottovi sa budú venovať tiež Veľké správy. V sobotu večer o 21:30 potom na Prime budú môcť diváci vidieť reláciu Zrkadlo tvojho života, v ktorej Karel Gott hovoril s Jiřinou Bohdalovou.

Špeciálne vysielanie chystá tiež Televízia Seznam, a to pod názvom Rozlúčka s Karlom Gottom v piatok medzi 12:00 a 13:00. "V štúdiu a na Žofíne budeme mať niekoľko kamier. Ponúkneme rozhovory s mnohými hosťami, vrátane Petra Jandu, Evy Pilarovej, publicistu Honzu Dědka, novinára Luboša Prechádzku či bývalého hradného protokolára Miroslava Sklenářa," povedal ČTK editor televízie Vojtěch Gibiš.

 

Zmena programu ČT 12. októbra

07:20 Sedm písní a pochybnost - Televizní recitál
07:50 Kdyby tisíc klarinetů - Mají hudební nástroje a nebojí se je použít! Legendární muzikál s písničkami Jiřího Šlitra a Jiřího Suchého (1964). Hrají: J. Brejchová, W. Matuška, K. Gott, H. Hegerová, E. Pilarová, J. Suchý, J. Šlitr, P. Filipovská, J. Jelínek, V. Brodský, J. Malknechtová, M. Růžek, D. Vostřel, J. Menzel a další. Scénář J. Suchý a J. Roháč. Režie J. Roháč a V. Svitáček
10:05 Na plovárně s Karlem Gottem - Rozhovor Marka Ebena s Karlem Gottem
10:30 Poslední rozloučení s Karlem Gottem - Hosté zádušní mše v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha na Pražském hradě se naposledy loučí s Karlem Gottem
12:30 Karel Gott 1985 - Koncert ze Sportovní haly v Praze. Spoluúčinkují: Jitka Zelenková a orchestr Ladislava Štaidla. Kamera P. Čepický. Režie E. Sedlář
13:55 Úsměvy Karla Gotta - (2002).
14:30 O pyšném panovníkovi - Ondřej Vetchý v pohádce o napravení pyšného a bezohledného krále (1998). Dále hrají: Z. Volencová-Žádníková, R. Lukavský, J. Přeučil, J. Šesták, J. Bruder a další. Scénář podle předlohy V. Martínka napsala P. Slancová. Kamera J. Kadaňka. Režie F. Filip
16:10 V zámku a podzámčí - Jana Brejchová a Martin Růžek v televizním filmu podle povídky Boženy Němcové o lidském porozumění a lásce (1981). Dále hrají: P. Haničinec, J. Satoranský, V. Freimanová, L. Havelková, M. Mikuláš, S. Budínová, O. Sklenčka, L. Pešek, J. Hlaváčová, L. Mrkvička, L. Geprtová, D. Kolářová, B. Bezouška, J. Pleskot a další. Scénář O. Zelenka. Kamera A. Barla. Režie L. Ráža
20:00 StarDance X ...když hvězdy tančí
Jubilejní desátou řadu ČT zahájí poctou legendě a králi české popmusic Karlu Gottovi. Přímým přenosem provázejí Tereza Kostková a Marek Eben.
23:20 Kdyby tisíc klarinetů