Mimoriadny program počas pohrebu Karla Gotta prinesie aj Markíza a RTVS (VIDEO)

Mimoriadny program počas pohrebu Karla Gotta prinesie aj Markíza a RTVS (VIDEO) Foto: RTVS

Okrem českých televízí poslednú rozlúčku a špeciálny program budú počas piatka a soboty vysielať aj niektoré slovenské televízie.

 

V piatok sa v pražskom Paláci Žofín sa s Karlom Gottom lúči verejnosť a jeho umeleckí kolegovia.

RTVS

RTVS mapuje dianie v Prahe počas celého dňa, divákom prinesie najaktuálnejšie informácie v Ranných správach a v Správach RTVS o 12:00, 16:00 a 19:00.

Smútočné vysielanie na Jednotke v sobotu začne o 10:30 špeciálnym spravodajským štúdiom, ktorým bude divákov sprevádzať moderátorka Janette Štefánková a komentátor Roman Bomboš, priamo z Prahy budú do vysielania vstupovať redaktorky Katarína Vítková a Patrícia Pružinská. O 11:00 bude vysielanie pokračovať priamym prenosom z pohrebnej sv. omše za Karla Gotta z Katedrály sv. Víta, Václava a Vojtecha v Prahe.

Dvojka sprostredkuje divákom archívne spomienky na život a hudobnú kariéru Karla Gotta o 9:25 v špeciálnom spomienkovom vydaní relácie Noc v archíve. V nej tvorcovia zaspomínajú na Karla Gotta prostredníctvom archívnych televíznych spomienok, piesní a rozhovorov, väčšinou zo 60tych a 70tych rokov minulého storočia.

Odporúčame aj: České televízie chystajú k rozlúčke s Karlom Gottom špeciálne vysielanie

V Noci v archíve sa objavia aj raritné archívne zábery, ktoré boli odvysielané len raz a diváci si ich budú môcť opäť pozrieť po viac ako štyridsiatich rokoch. RTVS totiž pre sobotné vysielanie zdigitalizovala staré spravodajské šoty s rozhovorom a vystúpením Karla Gotta z roku 1973 a 1975.

V atmosfére sedemdesiatych rokov budú pokračovať spomienky československého umelca aj v podvečernom vysielaní. Od 16:45 Dvojka ponúkne vybrané vystúpenia Karla Gotta na Bratislavskej lýre postupne v rokoch 1974 – 1976.

Markíza

V piatok televízia Markíza odvysiela štyri mimoriadne živé vstupy o 11:45, 13:43, 14:56 a 15:57. Zo štúdia v Záhorskej Bystrici sa divákom bude prihovárať moderátor Viktor Vincze, aktuálne informácie priamo z Prahy naživo sprostredkuje redaktor spravodajstva Martin Petro.

V sobotu 12. októbra 2019 o 10:30 zaraďuje Markíza do vysielania mimoriadnu reláciu s názvom Posledná rozlúčka s Karlom Gottom. Diváci si v rámci nej budú môcť pozrieť priamy prenos zádušnej omše, ktorú bude v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha na Pražskom hrade slúžiť kardinál Dominik Duka.

Mimoriadnu reláciu bude moderovať Zlatica Švajdová Puškárová, ktorá v štúdiu privíta hudobného experta Juraja Čurného a moderátora a speváka Štefana Skrúcaného. „Divákom pripomenú výraznú osobnosť maestra Karla Gotta, ako aj jeho fenomenálnu kariéru a rozsiahle dielo,“ avizuje televízia.

V živých vstupoch z Prahy sa s aktuálnymi informáciami opäť prihlási redaktor Martin Petro.

Téme sa budú venovať aj všetky štandardné spravodajské a publicistické relácie TV Markíza - Televízne noviny, Teleráno a Reflex. Dianie bude podrobne mapovať aj spravodajský portál tvnoviny.sk a televízny portál markiza.sk, v piatok od 8:00 budú môcť návštevníci sledovať aj nepretržitý online stream.

Špeciálne vysielanie pripravuje aj TA3.