Danko sa urazil a počas predvolenej debaty v živom vysielaní odišiel (VIDEO)

Danko sa urazil a počas predvolenej debaty v živom vysielaní odišiel (VIDEO) Reprofoto TV Hospodárske noviny

Hospodárske noviny v spolupráci s rádiom Expres dnes naživo priniesli veľkú predvolebnú debatu, do ktorej pozvali jedenástich lídrov politických strán, ktoré kandidujú do parlamentu.

 Predseda SNS Andrej Danko, podobne ako v minulosti jeho predchodca Ján Slota, však po niekoľkých otázkach debatu urazene opustil. Nepáčil sa mu spôsob ako viedol debatu Braňo Závodský z Rádia Expres, ktorý moderoval diskusiu spolu so šéfredaktorkou Hospodárskych novín Marcelou Šimkovou.

Počas debaty došlo medzi moderátorom a predsedom parlamentu k ostrejšej slovnej výmene, po ktorej predseda SaS Richard Sulík navrhol, aby Danko dostal naviac 4 minúty, keďže pri hádke prišiel o čas. Moderátor Sulíka upozornil, aby nemoderoval zaňho debatu, a následne sa Danko zdvihol zo stoličky a diskusiu opustil. "Odchádzate pán predseda?" spýtal sa moderátor. "To ste chceli, nie?" reagoval Danko.  "To si snáď robíte srandu... To ste nemuseli," povedal moderátor.

Igor Matovič pri odchode Dankovi ironicky zatlieskal.

Odporúčame aj: Rezník vypomáha Dankovi do poslednej chvíle, pchá ho aj tam, kde už nepatrí

Neskôr Danko zverejnil nasledujúce stanovisko: "Vzhľadom na nekorektné správanie moderátora B. Zavodského som prvýkrát v živote odišiel z relácie. Ospravedlňujem sa poslucháčom, pričom ďakujem Richardovi Sulíkovi za to, že postrehol zbytočný úbytok môjho diskusného času. Redaktor má byť do relácie pripravený, pán Závodský opakovane zavádzal. Neprofesionalita novinárov žiaľ pomáha jedincom ako je Matovič a Kotleba. Nečudujem sa, že traja lídri za SMER-SD, Sme rodina, ĽSNS odmietli vôbec prísť. Ani ja už nikde neprijmem pozvanie tohto moderátora."

Podobným spôsobom odišiel zo živej diskusie pred ôsmymi rokmi aj niekdajší predseda SNS Ján Slota.

HN a Expres pozvali do štúdia 11 politických lídrov. "Nedorazili pozvaní zástupcovia strán Smer - SD, Kotlebovci - ĽSNS a Sme rodina," napísali Hospodárske noviny na začiatku debaty.S Peter Pellegrini je chorý.   Bola to už druhá finálna debata,v ktorej Smer nemal žiadneho zástupcu. Predseda Sme rodina Boris Kollár dnes zverejnil fotografiu s informáciou, že leží podobne ako premiér v nemocnici. Do diskusie neprišiel ani zástupca ĽSNS.

*Smer odmietol, že by do diskusie neposlal zástupcu. Debatovať chcel podpredseda strany Peter Žiga, ktorý tvrdí, že ho na akciu nepustili.