RTVS spúšťa celodenné vysielanie ku koronavírusu (VIDEO)

RTVS spúšťa celodenné vysielanie ku koronavírusu (VIDEO) reprofoto RTVS

V súvislosti s nákazou novým koronavírusom, RTVS zásadne mení program.

 

Každý deň od 7:30 do 24:00 nepretržite informuje občanov o aktuálnom dianí v súvislosti s koronavírusom prostredníctvom textových informácií (tzv. crawl) na Jednotke a Dvojke. Textové správy vysiela počas celého dňa okrem spravodajstva a programov s otvorenými titulkami.

Pravidelné spravodajstvo o 7:30, 12:00, 16:00 a 19:00 sa v pracovných dňoch rozšírilo o mimoriadne správy o 10:00 a 14:00. Ďalší sumár mimoriadnych pravidelných informácií vysiela Jednotka každý večer po hlavnom večernom programe. V ňom prináša rozhovory s odborníkmi z najrôznejších oblastí, ale tiež odpovede na otázky, s ktorými sa diváci obracajú na RTVS.

Odporúčame aj: Markíza bude mať mimoriadnu reláciu (VIDEO)

Aktuálny vývoj situácie rozoberajú tiež spravodajské relácie Rádia Slovensko, aktuálna publicistika a diskusné relácie Z prvej ruky a K veci.

O koronavíruse, ochrane pred jeho šírením a boji s ním, sa každý deň od 12:20 na Jednotke budú s odborníkmi rozprávať moderátorky Dámskeho klubu. Diváci sa napríklad dozvedia ako chrániť deti pred nákazou, ako si správne umývať ruky a dezinfikovať priestory. Moderátorky zároveň ukážu návod, ako sa doma dajú ušiť ochranné rúška.

Tému koronavírusu na dennej báze rozoberajú naživo na Dvojke o 16:20 aj moderátori denného magazínu Regina. Okrem súhrnu najaktuálnejších informácií prinesú divákom praktické rady o tom, ako zabaviť deti a učiť ich doma, vydávaní sociálnych dávok, domácej výrobe dezinfekčných prostriedkov a podobne.

Akej veľkej hrozbe čelíme, ako sme na pandémiu pripravení, ako na ňu reagovať a čo pandémia odhalila o správaní Slovákov? Na tieto otázky budú v stredu 18. marca reagovať psychiater Aloiz Rakús a pravdepodobný minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO). Diskusná relácia Do kríža začína o 22:00 na Dvojke.

RTVS začala streamovať na Facebook všetky spravodajské relácie, mimoriadne spravodajstvo a tlačové konferencie k aktuálnej situácii. RTVS pripravila web https://www.rtvs.sk/koronavirus, na ktorom verejnosť nájde informácie o epidémii, základné hygienické pravidlá a odkazy na relácie, ktoré sa tejto tematike venujú.