Služba Disney + za dva mesiace takmer zdvojnásobila počet klientov

Služba Disney + za dva mesiace takmer zdvojnásobila počet klientov

Streamovacia služba Disney + má zhruba päť mesiacov od začatia prevádzky po celom svete už 50 miliónov predplatiteľov.

Je to skoro dvojnásobok proti počtu zo začiatku februára, uviedla firma. Analytici upozorňujú, že k rýchlemu rastu zrejme prispieva kríza okolo koronavírusu, kedy je veľa ľudí nútených zostať doma a má na sledovanie filmov viac času. V Indii, kde začala služba fungovať až minulý týždeň, pribudlo zhruba osem miliónov zákazníkov.

Disney + je konkurenčnou službou Netflix, ktorá má takmer 167 miliónov predplatiteľov v 190 krajinách. Netflix je na trhu už viac ako desať rokov.

Služba Disney + zatiaľ pôsobí zhruba v desiatke krajín. V Európe začala pred 14 dňami ponúkať svoje služby v Británii, Írsku, Francúzsku, Nemecku, Taliansku, Španielsku, Rakúsku a vo Švajčiarsku. Zákazníkom ponúka napríklad sci-fi ságu Hviezdne vojny akčný seriál The Mandalorianov či dokumenty National Geographic. Firma do budúcnosti plánuje investovať do výroby pôvodných diel v Európe.

Súčasná kríza a nutnosť tráviť viac času doma nahráva prevádzkovateľom streamovacích služieb. Záujem je ale niekedy tak veľký, že Netfix bol v Európe nútený na žiadosť EÚ dočasne znížiť rýchlosť streamingu videí v záujme zachovania hladkého fungovania internetu. V horšej kvalite budú v Európe spočiatku dostupné aj služby Disney +.