Počas natáčania Výmeny manželiek účinkujúci pravdepodobne spáchal samovraždu

Počas natáčania Výmeny manželiek účinkujúci pravdepodobne spáchal samovraždu Ilustr. foto TV Nova

Televízia úmrtie potvrdila, diel vysielať nebude.

Počas natáčania reality šou Výměna manželek v TV Nova, ktorá je obdobou slovenskej relácie Zámena manželiek, došlo k tragédii.

Manžela jedného z účinkujúcich počas natáčania našli obeseného. O tragédii informoval český Blesk. Informáciu v tlačovom vyhlásení potvrdila riaditeľka komunikácie TV Nova Lucia Melecká.

Podľa denníka Blesk išlo o 42-ročného policajta Stanislava zo Slavkova na Opavsku.

"Musíme s ľútosťou potvrdiť úmrtie účastníka jednej z našich show. Jeho rodine vyjadrujeme hlbokú sústrasť. Vzhľadom k prebiehajúcemu vyšetrovaniu prípadu Políciou ČR nemôžeme oznámiť ďalšie informácie. TV Nova poskytuje vyšetrovateľom všetku súčinnosť, "píše televízia v oficiálnom vyhlásení.

Reality šou ako Zámena manželiek, podobne ako V siedmom nebi, býva predmetom kritiky pre zobrazovanie súkromia a emotívne vypätých situácií, v ktorých sa ocitajú deti účinkujúcich ale aj účinkujúci a ich rodinní príslušníci. Mnohokrát sa do relácie kvôli zárobku prihlasujú ľudia, ktorí žijú na pokraji chudoby či prežívajú krízu a neuvedomujú si, ako natáčanie, verejné zobrazovanie a následné verejné prepieranie, môže ich psychiku, rodinu, deti poznačiť.

Odporúčame aj: Za emotívny príbeh o sestrách utýranej Lucky dostala JOJ ďalšiu vysokú pokutu

Podľa iDNES.cz sa v okolí rodiny hovorí o incidente, ku ktorému malo dôjsť v priebehu ôsmeho dňa nakrúcania. Policajt údajne nechcel na niečo pristúpiť. Prečo si muž vzal život, by mohli ozrejmiť listy na rozlúčku, ktoré po sebe zanechal, píše iDNES.cz.

Úmrtie policajta potvrdil aj český policajný hovorca.