Slovak Sport 2 nebude ani v Skylinku ani v UPC

Slovak Sport 2 nebude ani v Skylinku ani v UPC

Nový športový kanál štartuje už 1. augusta. Zatiaľ sa črtá len v nepotvrdenej ponuke Magio TV.

 


Nová športová stanica, ktorej sa podarilo získať viacero zaujímavých športových práv (anglická Premier League, hokejová NHL) zatiaľ veľkých operátorov neoslovila. O zaradenie druhej televíznej stanice spoločnosti Slovak Sport sa netrhajú. Je to jediná stanica, ktorá vlastní práva na exkluzívnu Premier League, ktorá štartuje tiež už v auguste.

 

Skylink sa rozhodol Slovak Sport 2 do ponuky nezaradiť. Televízia o tom informovala v komentári na sociálnej sieti. „SlovakSport 2 na Skylinku nebude," odpovedala spoločnosť stručne. Na ďalšie rozhorčené otázky, kde vlastne bude, už neodpovedala. Bez odpovede ostala aj otázka, kanál či pôvodný Slovak Sport 1 ostane platený a či ostane v ponuke Skylinku.

Nebude ani v UPC. „Tento kanál aktuálne nepripravujeme na zaradenie," povedal pre OOmédiách.com hovorca UPC Jaroslav Kolár. „Keď ide o ponuku športových TV staníc, v UPC DIGITAL ponúkame až 13 športových staníc (Sport 1, Sport 2 , Sport 2 HD, Nova Sport, Nova Sport HD, Eurosport, Eurosport 2, Eurosport HD, Eurosport 2 HD, Extreme Sports Channel, ESPN America, Sport 5 a Fishing & Hunting)," dodal.

Orange Slovak Sport.TV nemá v pláne zaradiť. "Slovak Sport TV nezaraďujeme do ponuky našej televízie," odpovedal v reakcii pre Omédiách.com Orange.

"O kanál samozrejme máme záujem, všetko bude závisieť od konkrétnych rokovaní s partnerom," napísal Telekom pred pár dňami na sociálnej sieti.

Slovak Sport 2 štartuje už o pár dní, na otázku u ktorých operátorov bude, odpovedala telefonicky zodpovedná pracovníčka takto: "Do konca týždňa prebiehajú rokovania. Pravdepodobne Magio TV tam bude." Na otázku, či je pravdou, čo píšu viacerí diváci na sociálnej sieti, že za práva Premier League zaplatil Telekom, a preto exluzívne bude Slovak Sport 2 len v Magiu, neodpovedala. Odkázala ma na riaditeľa televízie. Ten zatiaľ na otázky Omédiách.com neodpovedal.

Otázny je aj osud pôvodnej televíznej stanice Slovak Sport v Skylink. „Je mi ľúto, že sa spoločnosť Slovak Sport.TV rozhodla neposkytnúť program Slovak Sport.TV 2 našej platforme. O Slovak Sport.TV v našej ponuke sa rozhodneme po vyjasnení situácie okolo programu Slovak Sport.TV 2," uviedol pre portál Živé.sk člen predstavenstva M7 Group Jaromír Glisník.