RTVS dnes večer odvysiela mimoriadnu reláciu (VIDEO)

RTVS dnes večer odvysiela mimoriadnu reláciu (VIDEO) Ilustr. foto RTVS

RTVS dnes zaradila do vysielania mimoriadnu reláciu s názvom Koronavírus špeciál - očkovanie.

Vakcína proti koronavírusu, jej účinky i riziká, očkovací plán i samotné očkovanie. Aj to sú témy, ktoré budú dnes (1. februára) o 20.30 h naživo na Jednotke podrobne rozoberať odborníci s moderátorkou Ivetou Gombošovou.

Moderátorka sa bude s odborníkmi rozprávať o tom, ako fungujú schválené vakcíny, či sú účinné aj pri mutáciách koronavírusu a prečo sa pri styku s Covid-19 nedá spoliehať len na vlastnú, prirodzenú imunitu. Diskutovať budú virológ Boris Klempa, imunológ Miloš Jeseňák a ekonomický výskumník Martin Šuster.

V živých vstupoch RTVS divákom priblíži aj dianie v Spojených štátoch, Bruseli a Maďarsku. Reportéri RTVS priblížia vakcinačné stratégie i aktuálny stav zaočkovanosti. Pozvanie do mimoriadnej relácie prijal aj minister zdravotníctva Marek Krajčí. Divákom prinesie informácie o novej vakcinačnej kampani, ale aj očkovacej stratégii Slovenska. Rozprávať bude aj o tom, či máme plán B, ak by výrobcovia nedodali dohodnuté dodávky vakcín.

Tým, ktorých čaká očkovanie v najbližších dňoch či týždňoch, relácia priblíži detailné informácie o tom, čo si majú vziať so sebou do vakcinačného centra. Hostkou bude šéfka banskobystrického vakcinačného centra Martina Flašková. Diskutovať s ňou bude aj predsedníčka sekcie nemocničných lekárnikov Slovenskej lekárnickej komory Ľubica Slimáková.