Televízie chystajú ďalšie mimoriadne relácie, odznejú príhovory najvyšších ústavných činiteľov

Televízie chystajú ďalšie mimoriadne relácie, odznejú príhovory najvyšších ústavných činiteľov Foto: Facebook Zuzana Čaputová

V súvislosti s vojnou na Ukrajine televízie dnes počas dňa zaradili do vysielania okrem bežných spravodajských relácií aj viacero mimoriadných. Situácia na Ukrajine je aj hlavnou témou všetkých spravodajských webov a ďalších médií. Mimoriadne relácie pripravili televízie aj na večer.

 RTVS v rámci hlavného večerného spravodajského bloku pripravila Mimoriadne spravodajstvo, ktoré bude vysielať minimálne do 20.40 h a divákom ponúkne aj mimoriadne príhovory prezidentky SR Zuzany Čaputovej a predsedu vlády SR Eduarda Hegera.

Oba príhovory odvysiela RTVS aj v Rádiu Slovensko v rámci spravodajského bloku po 19.00 h a na webe rtvs.sk a facebookovom profile Správy RTVS.  Neskôr v noci sú v televíznom vysielaní pripravené aj Mimoriadne nočné správy po 23.00 h. Na základe vývoja situácie je RTVS pripravená zaradiť do vysielania aj ďalšie mimoriadne spravodajské bloky, oznámila RTVS v tlačovej správe.

TA3 pripravila na večer mimoriadnu reláciu s názvom "Putin útočí na Ukrajinu". TA3 osloví bývalého predsedu Komisie na odsun sovietskych vojsk a hudobníka Michaela Kocába. Do štúdia príde Jurij Muška, veľvyslanec Ukrajiny v SR, Mikuláš Dzurinda, bývalý predseda vlády SR, Pavol Demeš, bývalý minister zahraničných vecí SR, Otilia Dhand, výkonná riaditeľka Teneo (Skype), Tomáš Valášek (PS) , bývalý veľvyslanec SR pri NATO.

TA3 odvysiela zo záznamu aj prejavy Zuzany Čaputová, českého prezidenta Miloša Zemana, Borisa Johnsona a Emanuela Macrona.

O 20:30 hod. odvysiela TV Markíza namiesto pôvodne plánovanej Chart Show ďalšie Mimoriadne Televízne noviny s moderátorkou Zlaticou Švajdovou Puškárovou, ktoré potrvajú približne do 22:00 hod. "V štúdiu privítame prezidentku Zuzanu Čaputovú, ministra zahraničných vecí Ivana Korčoka, poslanca a bývalého veľvyslanca na Stálej delegácii Slovenska pri NATO Tomáša Valáška a generála Pavla Macka. Spojíme sa aj s premiérom Eduardom Hegerom, ktorý odišiel do Bruselu na rokovanie lídrov krajín EÚ a tiež s bývalým premiérom Mikulášom Dzurindom," oznámila televízia.

Markíza už od 6:00 hodiny rána dianie kontinuálne spravodajsky pokrývala v monotematickom vydaní relácie Teleráno s moderátormi Kvetou Horváthovou a Tomášom Juríčkom, ktoré sa operatívne v celej dĺžke venovalo tejto téme. Na Teleráno nadviazalo prvé vydanie Mimoriadnych Televíznych novín s moderátorkou Danicou Nejedlou, ktoré trvali takmer do 10:00 hod. Ďalšie vydania Mimoriadnych Televíznych novín s moderátorkou Danicou Nejedlou vysielala niekoľkokrát počas dňa. Téma bude rezonovať aj v štandardných Prvých Televíznych novinách o 17:00 hod. a Televíznych novinách o 19:00 hod. Z vysielania dnes vypadáva relácia Reflex, pôvodne plánovaná na 17:25 hod., ktorú nahradia predĺžené Prvé Televízne noviny.

Po rozsiahlej kritike zaradila pravidelné mimoriadne bloky od 10:00 aj RTVS.
 
JOJ zaradila mimoriadne spravodajstvo do bežných spravodajských relácií, venovala sa téme aj v rannom vysielaní a Noviny o 12 mimoriadne predĺžila.