Vedenie RTVS stoplo štart športového kanálu, odštartovať mal o dva dni

Vedenie RTVS stoplo štart športového kanálu, odštartovať mal o dva dni

RTVS Šport je názov štvrtého kanálu RTVS, ktorý mal po viacerých odkladoch a peripetiách odštartovať o dva dni 10. júna , tesne pred spustením Majstrovstiev Európy vo futbale.

RTVS sa už dohodla s operátormi na testovacom vysielaní a podľa informácií Omediach.com aj na samotnom štarte - mal byť o dva dni.

Na poslednú chvíľu - včera (v pondelok)dostali operátori podľa informácií Omediach.com z RTVS správu, že pôvodne plánovaný termín spustenia RTVS Športu 10. júna sa ruší z nemenovaných vážnych dôvodov a že RTVS ich o ďalšom postupe bude informovať.

Podľa informácií Omediach.com dôvodom je pravdepodobne to, že RTVS očakávala dotáciu z ministerstva financií, ktorá však zatiaľ neprišla.

Požiadali sme o vyjadrenie ministerstvo financií, zatiaľ na naše otázky nereagovalo.

V programe na ME vo futbale, ktorý dnes zverejnila RTVS, štvrtý program nie je - šampionát rozdelila RTVS medzi Jednotku a Dvojku.

Štvrtá stanica RTVS Šport mala odštartovať už minulý rok spolu s olympiádou, no kvôli epidémii sa odložil štart olympiády aj športového programu. Potom sa uvažovalo o štarte s MS v hokeji a teraz už RTVS pripravila štart na EURO.

Odporúčame aj: Začína EURO 2020. RTVS prinesie 51 zápasov, prinášame prehľad vysielania (VIDEO)

O štarte, prípravách, plánoch športovej štvorky je ticho

Štart novej televíznej stanice zvyčajne sprevádzajú viditeľné marketingové akcie, promo, PR. No v prípade športovej RTVS je neobvyklé ticho.
Problémom je aj to, že v čase, keď RTVS má mať vlastnú športovú stanicu, prišla o dôležité vysielacie práva - o dva roky už nebude mať práva na MS v hokeji, prišla o futbalovú ligu, o niektoré exkluzívne práva na MS v lyžovaní a ďalšie.

Aktualizácia o vyjadrenie RTVS: "Presný dátum štartu novej športovej televízie RTVS oznámi a zároveň RTVS spustí aj promo kampaň v momente, keď budú všetky detaily súvisiace s oficiálnym štartom potvrdené a pripravené. Diváci sa všetky dôležité informácie o spustení nového televízneho okruhu RTVS Šport dozvedia v dostatočnom predstihu."