Začína EURO 2020. RTVS prinesie 51 zápasov, prinášame prehľad vysielania (VIDEO)

Začína EURO 2020. RTVS prinesie 51 zápasov, prinášame prehľad vysielania (VIDEO) Reprofoto RTVS

Už v piatok, 11. júna, odštartuje futbalové EURO 2020. RTVS mala v predvečer ME vo futbale odštartovať športovú Štvorku, no nestane sa tak. Program EURA odvysiela na Jednotke a Dvojke - všetkých 51 zápasov, z toho 45 naživo a 6 zo záznamu. Pre divákov je pripravené aj Štúdio EURO 2020 a prehľad najdôležitejších akcií zápasov Highlighty EURO 2020. Rozhlasovým poslucháčom prinesie RTVS naživo všetky 3 zápasy slovenskej reprezentácie v základnej skupine v Rádiu Slovensko.

Európsky futbalový šampionát sa mal uskutočniť už počas leta 2020, ale pre pandémiu bol presunutý, a preto bol zachovaný aj pôvodný názov EURO 2020. Turnaj sa bude konať až v dvanástich mestách dvanástich európskych štátov, pričom zápasy Slovenska v základnej skupine sa odohrajú v Petrohrade a Seville. Semifinálové duely a finále sa odohrajú na štadióne Wembley v Londýne.

Takmer všetky zápasy EURO 2020 prinesie RTVS svojim divákom naživo, okrem 6 zápasov posledného kola základných skupín, ktoré sa hrajú paralelne a diváci si ich budú môcť pozrieť zo záznamu a naživo na webe futbal.rtvs.sk, kde bude možné sledovať všetky zápasy šampionátu. Všetky tri zápasy slovenskej reprezentácie v základnej skupine prinesie RTVS aj v rozhlasovom vysielaní v Rádiu Slovensko formou živej reportáže z bratislavského štúdia. Rozhlasových poslucháčov bude počas EURO 2020 vysielanie Rádia Slovensko pravidelne zásobovať aj informáciami zo slovenského tábora, a to nielen vo všetkých spravodajských pozíciách, ale aj v prúdovom vysielaní.

V dejisku slovenských stretnutí, priamo v Petrohrade a Seville, bude štáb RTVS s redaktorom Dominikom Križom, ktorý bude už dva dni pred začiatkom turnaja v Petrohrade monitorovať prípravy a dianie v slovenskom kempe a následne bude prinášať aktuality.

Komentátormi zápasov v bratislavskom štúdiu budú Marcel Merčiak, Ľuboš Hlavena a Peter Zagiba. Zo Štúdia EURO 2020 sa divákom prihovoria Ľuboš Hlavena, Oľga Konečná a Mercel Merčiak. Na poste spolukomentátorov sa vystriedajú Marián Zeman, Martin Mikulič, Peter Ďuriš, Róbert Paldan, Stanislav Angelovič a Juraj Piroska a v štúdiu RTVS privítajú moderátori aj expertov Martina Mikuliča, Petra Ďuriša, Róberta Paldana, Stanislava Angeloviča, Juraja Pirosku, Borisa Kitku, Jána Kociana a Vladimíra Koníka.

Na konci každého hracieho dňa, po 23:15 h, sa diváci môžu tešiť na Highlighty EURO 2020, v ktorých uvidia prehľad najdôležitejších akcií všetkých zápasov.
  
PREHĽAD ZÁPASOV SLOVENSKA
Pondelok 14. júna o 18:00: Slovensko - Poľsko (Petrohrad)
Piatok 18. júna o 15:00: Švédsko - Slovensko (Petrohrad)
Streda 23. júna o 18:00: Slovensko - Španielsko (Sevilla)

Predzápasové Štúdio EURO 2020 bude RTVS vysielať vždy 30 minút pred začiatkom priameho prenosu.

Diváci sa môžu tešiť aj na 12 dielov magazínu EURO, v ktorom sa predstaví všetkých 24 účastníkov šampionátu, 14-dielny seriál História ME o predchádzajúcich turnajoch a pôvodný dokument RTVS Cesta Slovenska na EURO.

Všetky dôležité informácie z EURO 2020 nájdu návštevníci aj na webe futbal.rtvs.sk. Nájdu tam najnovšie aktuality zo šampionátu, môžu si pozrieť všetky zápasy či už v priamom prenose alebo vo webovom archíve a nájdu tam tiež zostrihy zo zápasov, štatistiky, tabuľky či program zápasov.