Práva na vysielanie európskej Ligy majstrov v USA zostanú Paramountu

Práva na vysielanie európskej Ligy majstrov v USA zostanú Paramountu Zdroj: Paramount+

Práva na vysielanie v Spojených štátoch čoraz populárnejších futbalových zápasov európskej Ligy majstrov zostanú spoločnosti Paramount Global. Na ďalších šesť rokov za ne zaplatí 1,5 miliardy dolárov, čo je viac ako dvakrát toľko, ako znela predchádzajúca zmluva. Informovala o tom dnes s odvolaním sa na svoje zdroje agentúra Bloomberg.

Vlastník siete CBS a streamovacej služby Paramount+ odvysiela súťaž najlepších európskych futbalových klubov podľa dohody, ktorá bude platiť od roku 2024 do roku 2030. Paramount za práva každoročne zaplatí 250 miliónov dolárov. Skoršia zmluva bola na 100 miliónov dolárov ročne, uviedli zdroje Bloombergu.

Futbalová asociácia UEFA sa v minulosti pokúšala predať práva na vysielanie v angličtine a španielčine spolu za približne dve miliardy dolárov. Predaj práv pre španielsky hovoriaci trh, ktorý aktuálne vlastní TelevisaUnivision, sa ale nakoniec rozhodol odložiť, pretože tamojší streamovací trh je zatiaľ v ranej fáze.

Nová zmluva s Paramountom ohodnocuje Ligu majstrov ako jeden z finančne najzaujímavejších európskych futbalových podnikov v amerických médiách. Je tiež dôkazom, že náklady na športové práva prudko rastú, píše Bloomberg.