SledovanieTV zvyšuje kvalitu kanála Rik TV na FullHD, pridáva nový kanál a predstavuje promo kanály na november

SledovanieTV zvyšuje kvalitu kanála Rik TV na FullHD, pridáva nový kanál a predstavuje promo kanály na november

SledovanieTV zvyšuje kvalitu obrazu slovenského detského kanála Rik TV na FullHD. Celkom už tak ponúka v rozlíšení FullHD 95 kanálov, v najvyššom rozlíšení 4K potom 11 kanálov. Jedným z nich je novo pridaná NatureTV so zábermi českej a slovenskej prírody. V novembri získajú používatelia dva prémiové kanály v základných balíčkoch. Od októbra sa môžu diváci SledovanieTV tešiť na vyššie rozlíšenie kanála Rik TV. Novo tak bude táto obľúbená detská stanica dostupná v rozlíšení FullHD. Pridá sa tak k viac ako 100 staniciam vysielaných vo FullHD alebo 4K.

„Neustále sa snažíme zvyšovať kvalitu obrazu pri našich kanáloch. V súčasnej dobe vysielame väčšinu kanálov v rozlíšení minimálne HD, čo poteší najmä majiteľov nových televízií s vysokým rozlíšením,“ hovorí Head of Marketing spoločnosti SledovaniTV Matěj Čičák.

Rik TV je obľúbená slovenská televízna stanica pre deti. Vysiela 24 hodín denne animované aj hrané rozprávky, rozprávkové filmy a seriály, nechýbajú ani detské programy. Stanica si dáva za cieľ hravou a jednoduchou formou deti zabaviť, ale aj poučiť. Kladie dôraz na spoločenské hodnoty a rozmanitosť.


Nové kanály NatureTV a SenziTV

Novým kanálom, ktorý majú dostupný všetci používatelia, je NatureTV. Vďaka nemu sa môžu diváci preniesť do krás českej a slovenskej prírody, a to rovno vo vysokom rozlíšení 4K.

Do základných balíčkov slovenskej služby SledovanieTV zaraďujeme obľúbený hudobný kanál SenziTV. Ten sa zameriava najmä na dychovku, slovenskú ľudovú hudbu, livestylové programy a české a slovenské filmy.

Promo kanály na november

Rovnako ako každý mesiac, aj v novembri získajú zákazníci ako darček niekoľko promo kanálov v základnom balíčku. Tentokrát sa jedná o obľúbený program Epic dráma, ktorý sa zameriava na výpravné drámy a dobové seriály.

Druhým promo kanálom je dokumentárna stanica Spektrum. Tá vysiela dokumenty o významných či zaujímavých osobnostiach, histórii, vede, technike a podobných témach.

O SledovaniTV

SledovaniTV (na Slovensku SledovanieTV) je IPTV, čiže internetová televízia, ktorá ponúka viac ako 200 televíznych kanálov a cez 100 rádiových staníc. Televízne vysielanie je možné pauzovať, pretáčať, služba umožňuje tiež spätné zhliadnutie v dĺžke až 30 dní či prepínať medzi jazykovými stopami, titulkami aj rôznou kvalitou vysielania od SD po 4K. Sledovanie TV funguje aj ako virtuálny videorekordér, k dispozícii je až 120-hodinový priestor pre záznam televízneho programu.
Aplikácia SledovaniTV je dostupná v celom rade rôznorodých zariadení. Stiahnuť ju je možné pre vybrané modely chytrých televízií od Samsungu, LG, Panasonicu, Hisense a tiež od výrobcu Vestel (napr. Toshiba, JVC, Sencor). Ďalej v televíziách a set-top boxoch so systémom AndroidTV od akéhokoľvek výrobcu (napr. Sony, Philips, Sharp, Thompson). Novinkou je aplikácia pre Amazon Fire TV Stick, samozrejmosťou je aj podpora Chromecastu a Apple TV.
Na televíziu sa dá pozerať na počítači v prehliadači a tiež na mobiloch a tabletoch so systémom iOS a Android. Skrátka neprídu ani majitelia telefónov s operačným systémom Windows, či mobilov značky Huawei a Honor. Absolútnou vychytávkou je aplikácia pre chytré hodinky Apple Watch, v ktorej je možné listovať v TV programe alebo počúvať rádia. Sledovanie TV funguje v sieti ktoréhokoľvek internetového poskytovateľa nielen v SR, ale v celej Európskej únii.
Sledovanie TV poskytuje IPTV ako konečným užívateľom, tak spolupracuje s viac ako 700 lokálnymi internetovými poskytovateľmi v ČR a na Slovensku a sústredí sa na expanziu do zahraničia.