Projekt Ovce.sk sa ocitol medzi najlepšími

Projekt Ovce.sk sa ocitol medzi najlepšími

Slovensko má šancu zvíťaziť vo World Summit Award, prvýkrát v histórii postúpil medzi víťazov slovenský projekt Ovce.sk.

World Summit Award oceňuje najlepšie projekty z celého sveta v oblasti inovatívneho elektronického obsahu. Tento rok o toto ocenenie súťažilo 461 projektov z 168 krajín sveta. Zo Slovenska sa podarilo na popredné miesto prebojovať projekt Ovce.sk (Sheeplive.eu), ktorý sa okrem animovaných rozprávok a viacjazyčnej internetovej stránky rozšíril aj o novú rozprávkovú knihu. Na stránke je možné spúšťať rozprávky v rôznych jazykoch, podľa toho na akú ovcu kliknete. Každá má na chrbte zástavu.

Projekt OVCE.sk od o.z. eSlovensko je nominovaný na cenu v kategórii e-Inclusion & Empowerment. Ocitol sa medzi 40 víťazmi ôsmich kategórií e-Government & Open Date, e-Health & Environment, e-Learning & Science, e-Entertainment & Games, e-Culture & Tourism, e-Media & Journalism, e-Business & Commerce, e-Inclusion & Empowernment, ktorých vyberal panel odborníkov spomedzi 500 projektov v užšom výbere.

Cieľom projektu Ovce.sk, známeho aj z obrazovky RTVS, je ochrana detí a mládeže pred nástrahami internetu, mobilov a nových technológií.
Do 19. októbra prebieha na stránkach súťaže aj hlasovanie o cenu verejnosti. Slovenský projekt je v súčasnosti medzi prvými. O ocenenie zápasí s Islandom, Kuvajtom, Egyptom či Argentínou. Slávnostné udelenie cien sa uskutoční koncom októbra na WSA World Congress na Srí Lanke. Za projekty je možné hlasovať na stránke wsis-award.org/winners/vote (v strede).

World summit award je iniciatíva pod záštitou OSN zameraná na propagáciu kvalitného digitálneho obsahu. Vyberá najlepšie produkty z viac ako 160 členských krajín OSN, a prezentuje ich na svetovej scéne Globálneho kongresu pre digitálny obsah, ktorý sa tento rok uskutoční na Srí Lanke 23. - 26. októbra.