Novým členom vedenia RTVS je Eduard Čengel

Novým členom vedenia RTVS je Eduard Čengel Foto: RTVS

Riaditeľom Sekcie ekonomiky RTVS je od utorka 16. januára 2024 Eduard Čengel. Vo funkcii nahradil doterajšiu riaditeľku Danielu Vašinovú, ktorá sa rozhodla odísť na vlastnú žiadosť z rodinných dôvodov.

Eduard Čengel vyštudoval komerčné inžinierstvo na Ekonomickej univerzite v Bratislave so zameraním na ekonomiku, obchod, manažment a financie. V minulosti pracoval aj ako námestník generálneho riaditeľa na ekonomicko-obchodnom úseku v spoločnosti Slovenská konsolidačná. Do RTVS prichádza z pozície finančného riaditeľa Senior Care Galanta.

Odporúčame aj: Po roku vo vedení RTVS končí Pavol Pavlík

„Uvedomujem si, že do RTVS nastupujem v čase, kedy sa nachádza v neľahkej finančnej situácii, a na stole je viacero možných scenárov ďalšieho vývoja situácie. Verím, že so svojimi predošlými skúsenosťami prispejem k stabilizácii situácie, a RTVS bude naďalej schopná napĺňať svoje legislatívne záväzky ako nezávislé verejnoprávne médium,” povedal Čengel.

„V prvom rade sa chcem veľmi pekne poďakovať Daniele Vašinovej za jej prácu a nasadenie v čase, keď sa RTVS nachádzala v komplikovanej situácii v oblasti financií. Či už išlo o zrušenie koncesionárskych poplatkov a prechod na nový spôsob financovania, ako aj v čase, kedy bol nárokovateľný príspevok RTVS znížený z 0,17 % na 0,12 % HDP. Mrzí ma, že opúšťa manažment RTVS, ale plne rešpektujem jej rozhodnutie a prajem jej veľa pracovných aj osobných úspechov v budúcnosti. Zároveň som rád, že sa v tejto neľahkej situácii rozhodol prijať ponuku riaditeľa Sekcie ekonomiky RTVS pán Eduard Čengel. Verím, že s jeho bohatými manažérskymi skúsenosťami v oblasti ekonomiky a financií bude veľkým prínosom pre RTVS a spoločnými silami sa nám podarí v rámci možností finančne zastabilizovať verejnoprávne médium,“ povedal generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj.